Merhabalar benim kafaya taktığım bir şey var. Belki sacma gelecek ama hala daha aşamıyorum bazen aklıma takılıyor, ozguvenimi zedeliyor bu durum. Şoyle ki bir ara psikologlara gittim antidepresan kullandım ve bıraktım. Anksiyete ve depresifliğim vardı. Kafamda cozemediğim, uzman goruşu almam gereken konular vardı... Bu durumların yaşamımı etkilemeye başladığını fark ettiğimde uzmana gittim yardım aldım. Cok şukur cok daha iyiyim şuan o gunler geride kaldı. Fakat bu sureci ailem biliyordu. O zamanlar kendi imkanlarımla gitmeye maddi durumum el vermediği icin mecbur aileme gitmek istediğimi soylemiştim. İcimin daraldığını soylemiştim. Benim icin endişelendiler bir ara haklılardı cunku onlarıda darlamıştım icim daralıyor, kotu hissediyorum diye. Şimdi o zamanlar aklıma geliyor utanıyorum neden aileme soyledim ki diyorum. Cunku şimdi en ufak bir sıkıntımda cok endişelenebiliyorlar... bir şey anlattığımda hemen endişeli endişeli konuyu kapatıyorlar aman cok takıyorsun gereksiz yere, buyutuyorsun kapat konuyu falan diyorlar. Sanki hastalıklı, adam yerine konmayan, normal olmayan biriymişim gibi hissediyorum bazen sırf eskiden antidepresan kullandığım icin şimdi bunun icin psikoloğa tekrar gitmeyi bile duşunuyorum anlayacağınız kısır dongu... eşimle o zamanlar nişanlıydık. O da biliyordu bu durumu. Duşunun artık bir ara ona dedim ki ben antidepresan kullandım diye bana deli gozuyle bakmandan korkuyorum. O da sacmalama sen benim karımsın nasıl boyle bir şey duşunebilirim ne olmuş herkes gidiyor psikoloğa dedi. Ama bana arada deli kız, delim, delisin sen der. Şaka yaptığını, benim cılgınlığıma oyle dediğini soyluyor. Gecen gun komşumla dertleşirken kendisi kv yuzunden antidepresan kullandığını belirtmişti şaşırmıştım cunku ben bunu kimselere soyleyemezken o rahat rahat anlatıyordu.. Normalde de gayet neşeli, esprili bir kadın. Ben mi abartıyorum bu konuyu kendi icimde diye duşundum. Bir cok insan sınav stresi icin vs durumlarda bile kullanıyor bunu biliyorum ama bazen bana kendimi sorunluymuşum, eksikmişim gibi hissettiriyor aklıma geldikce uzuluyorum. Ortaya cıkarsa, arkamdan konuşulursa diye korkuyorum. Bide sanki artık hic derdim olmaması gerekiyormuş gibi hissediyorum bazen ailemi korkutacağım gibi ee bu sefer de duygularımı bastırmaktan ve tekrar hastalanmaktan korkuyorum. Taktım işte bu durumu Aranızda kullanan oldu mu ? Bu durum normal mi ? Nasıl aşabilirim ?