Hepinize merhaba oncelikle, benim cok buyuk olmamakla birlikte hayatımın nerdeyse her alanında beni etkileyen bir derdim var. Tabi ki derdin kaynağı da ailem. Annemle babam cok kotu ve baskıcı bir anne baba olmamakla birlikte yer yer kendilerine gore katı cizgileri olan ve bu cizgilerin ya da kuralların da kesinlikle esnetilmesine izin vermeyen tipteler. Hani bazı cocuklar lutfen bir kerecik sadece diye yalvarırlar ve bazen de izin koparırlar ya işte bizde oyle bir şey asla soz konusu değil. Hic de olmadı bugune kadar. 20 yaşıma girdim universiteye gidiyorum daha rahat ederim duşuncesiyle ısrarla başka ile gittim. Gayet de memnunum. Ordayken karışamıyorlar tabiki ama bende bir şey saklamıyorum zaten. Mesela burda olsam asla bir arkadaşımın evinde kalmama izin vermezler ama ordayken vermek zorunda kalıyorlar cunku orda karışamayacaklarını biliyorlar. Birde tabi ki buradaki arkadaşlarımın evinde aileleri de oluyor. Okuduğum şehirde sadece oğrenci evi biz bize oluyoruz bu etkende olduğu icin daha rahatlar. Bu sadece kucuk bir ornekti. Asıl meselem benim erkek arkadaşımla olan ilişkim. Kendisiyle liseden bu yana beraberiz. Ergenliğin getirisiyle yaptığımız bazı hatalar olmuştu onceden bir ayrılıkta yaşadık kendisiyle. Annem hep biliyordu ondan hic saklamadım liseden beri biliyordu. Aynı ilde okumuyoruz kendisiyle. O zaten Harp okulunda okuyor normal bir universitede de bile değil. Haliyle şartları daha zor oluyor. Benim okulum bitiyor yaz tatili icin geliyorum o bir bucuk ay daha gec geliyor mesela ve onların okulu yine daha erken acılıyor ve cok goruşemiyoruz. Yine de iki kere okuduğum şehre gelebilmişti ama bu maalesef her zaman elimize gecen bir şans olmaz. Bu yuzden cok goruşemiyoruz anlayacağın o da goruşebildiğimiz zamanları iyi değerlendirmek istiyor. İki yazdır surekli ağzında birlikte tatile gidelim diyip duruyor. Baş başa olmayacağız iki uc tane samimi arkadaşı var zaten onlar da yanlarında getirirlerse belki bir de onların kız arkadaşları yani. Planı bu. Ama boyle bir şey icin ben nasıl izin alabilirim ? Zaten babam bilmiyor ona ne deriz annem izin verse bile (ki zaten annem babamdan daha katıdır) O da bu durumları bilmesine rağmen surekli beni izin almam konusunda zorluyor sen halledersin uydur bir şeyler arkadaşımda kalıcam de tarzında anlayışsız yaklaşımlar sergiliyor. Hayır zaten arkadaşımda kalmama bile izin vermiyorlar kaldı ki verseler bile annem mutlaka arar arkadaşlarımın annesini yani. Daha bu yaz yeni yeni bi kac kere akşamları dışarı cıkmaya başladım. Onda da mutlaka laf ediyor annem eve geldiğimde soyleniyor yok sokakta yatsaydın bilmem ne falan diye. ( ki geldiğim en gec saat de on bucuk). Erkek arkadaşım da gece on ikide bir de beni mangala cağırıyor geliyim aliyim mi seni diye.. Ya da canlı muziğe gidelim cluba gidelim diye ısrar ediyor. Ben gercekten cok uzuluyorum bu duruma cunku diğer arkadaşlarının kız arkadaşları geliyor o onların yanında yalnız kalıyor. Bende istiyorum istediğim zaman cıkabilmek istediğimiz yere gidebilmek, gittiğim yerden de erkenden kalkmadan tedirginlik yaşamadan, eve geldiğimde annem yine ne lafı sokacak ne kadar cok soylenecek diye endişelenerek kendime zehir etmek istemiyorum hic bir şeyi. Sizlere ve buradaki diğer annelere soruyorum hanımlar, 20 yaşındayım ve butun bunlar icin daha erken mi? Kucuk muyum? Nedir bu durumun cozumu? Acaba diyorum babama soylesem mi diye de duşundum. Babam gecen sene laf esnasında bana erkek arkadaşım olabileceğini bunun cok normal olduğunu hatta olmazsa zaten anormal olduğunu ama kendisinin de onaylayabileceği şekilde bir ilişki yaşamamız gerektiğini soylemişti. Seviyeli bir ilişki demişti, artık o ne demekse.. kime gore neye gore ya da. Erkek arkadaşımı sever bundan eminim. Ama ona soylemek istememe sebebim, sanki ona soylediğim an artık her şey değişir gibi geliyor. Bana başka gozle bakmaya başlar. Her dışarı cıkacağım zaman normal arkadaşlarımla bile cıksam acaba icinden rahatsız olur mu korkar mı endişelenir mi erkek arkadaşı da gelir mi acaba diye duşunmekten kafayı yer mi, ya da beni daha da erken eve gelmem icin tembihler mi? Ya da evde canım sıkkın gorse, uzgun gorse hemen erkek arkadaşımdan mı bilir bunu? Bu tarz endişelerim var. Cunku babamla iletişimimiz pek kuvvetli değildir. Kendisi de fazlasıyla uzerime duşen biri ve beni cok hassas kırılgan olarak goruyor. Acaba şuan olduğundan daha cok uzerime duşmesine mi sebep olur yani ona bu durumu anlatmam bilemedim.
Ozur dilerim hanımlar cok uzun oldu ama gercekten anneme ve babama soylemek istediğim tum endişelerimi yazmış bulundum icimde bulunan. Cunku bunlar beni uzun zamandır yiyor icten ice. Dediğim gibi erkek arkadaşımla zaten sık goruşemiyoruz okul zamanı bari tatil zamanları imkanımız varken daha cok aktivite yapalım, daha cok anı biriktirelim istiyoruz. Bu da en doğal hakkımız. Nerdeyse beş senedir birlikteyiz artık cocuk hic değiliz ve birbirimizi seviyoruz. Ama bu anlattığım puruz tahmin edersiniz ki nerdeyse tum ilişkimizi rahatsız ediyor. Cunku surekli gergin bir ben ve surekli yalanlar soyleyerek iş yapmak durumunda kalan bir ben var. Ve ben bundan rahatsızlık duyuyorum.