Arkadaşlar selam.

Ben 2 yıllık evliyim, bir bebeğim bir de kedim var genel olarak mutluyum cok şukur ama genel olarak ofkemi kontrol etme problemim var.

Ozellikle eşimle tartışırken ofkelenince cok kırıcı konuşuyorum hatta saygısızım evet, taşlayabilirsiniz. Ben de diğer insanlar gibi normal bir şekilde tartışabilmek istiyorum. Ama bu sorunu yaşayanlar bilir, ofkelenince icimde bir şey beni yırtıyor sanki patlamak istiyorum. Rahatlamak icin ya bağırıyorum ya da kotu sozler soyluyorum. Gerci bebeğim doğduğundan beri bağırma pek kalmadı uyanır vs diye ama bu sefer de saygısızca konuşuyorum. Daha da kotusu bebeğim buyuyunce ona da bağırırım, kızarım diye korkuyorum.

Aslında terapi alacaktım bunun icin ama araya korona girdi ve ben online terapi taraftarı değilim acıkcası. Ben de psikoloğum bu arada ama şu an bebekten dolayı calışmıyorum.

Sorum şu, bu problemi yaşayıp aşan oldu mu? Tamam belki Budist rahipler gibi olamam bu saatten sonra ama ofkemi kontrol edebilmek istiyorum. Mesela bu konuyla ilgili okumalar yapan faydasını goren oldu mu? Varsa tavsiyeniz alırım. Terapi şu an alamam yuz yuze terapi tercih ediyorum cunku. Terapi dışındaki onerilere acığım.

Not : cocukluğumdan beri var olan bir sorun bu, donemsel değil yani, yıllardır yaşıyorum babamın eseri maalesef.