Hanımlar merhaba,
Eşimin psikolojik sorunları olduğunu duşunuyorum, aslında ailecek hepimiz duşunuyoruz, annesi kardeşi ve ben.
tuhaf davranışlrı var . Tuhaf, insana hayattan bezdiren tuhaf bi ısrarcılığı ve psikolojik şiddeti var. Uyumak istersin uyutmaz, tartışmamak icin susarsın susturmaz. Yani değişik nasıl anlatacapımı da bilemiyorum.
Kardeşine, krdeşi kucukken yapıyormuş , bana oldum olası yapıyor. Krdeşi de diyor aynısını Sinir etmek icin elinden geleni yapıyor . Şimdi de 2 yaşında ki kızıma yapıyor. Resmen sanki akranıymış gibi tartışıyor kusuyor, surat tavır yapıyor. Cocuğu sinir ediyor. Sinirine basıyor resmen. Az once kızımın uykusu geldi , ben uyuturum her gece kitap okuyup masal anlatırım. Geldi odaya yatağına yatayım senin dedi, cocuk istemiyor baba uykum geldi burası benim yatağım dedi. Yok ben seni sevcem senin yatağın ne guzel falan sacmalıyor . Cocuk sinir krizleri geciriyor git baba lutfen uyucam ben diye. Ağlattı hıckıra hıckıra ağlattı cocuğu. Sonra gitti tam dalcak cocuk, geldi yine , yanına yatayım sana surprizm var telefon izleyelim dedi actı onun sevceği bişey. Yani cıldırıcam yemin ederim .cocuk hadi baba git uyucam ben diyo yok anlamıyor adam.sonra da kalktı benle konuşma yarın sabah yatağıma gelme sakın dedi ciddi ciddi sankş karşısında ben varmışım gibi. Yine ağlattı cocuğu yavrum hıckıra hıckıra uyudu. Ne bu ben anlamıyorum, nasıl davranacağım kestiremiyorum.ben mudahale ediyorum tabiki ama bu sefer de senden goruyor yapıyo diyo. Ebeveyn olan arkadaşlarım bilirler tabiki hicbirimiz dort dortluk değiliz. Tabiki benimde yeri geliyor htalı agresif davrandığım oluyorx ama bu anlatmak istediğim boyle bişey değil. Cocuğu uyuz gıcıl ediyor. Kuzenler akrabalar da gorsun farkediyor bu davranışlarını, cocuğu sinir edişini. Benim artık bana davranışlarına tahammulum kalmadığı icin , kızıma karşı da boyle olunca nevrim donuyor.
ben mesela kafama vurulmasından nefret ederim zilyon kere vurur. Taki ben sinirlenip yukselene kadar. Sonrada ben hatalı olup, Bi ton laf eder otururum.
mesela tartışma anında uzamasın diye susmak istersin konuşmayalım sonra konuşalım dersin ya, yok asla susamazsın konuşulacak.
kızıma da aynı işte . Cocuk sacımı elleme baba diyo elliyor, yani gibi gibi birsuru şey. Ben sinir hastası oldum, kzım icin endişeleniyorum. Daha cok kucuk. Babasına zaten bi uzaklığı var bunlar tuz biber oluyor. Pedagoğa faln mı gitsem acaba danışmak icin.
eşime defalarca dedim psikolojik desteğe ihtiyacın var senin diye, cunku ofke kontrol sorunu , aşağılık kompleksi falanda var. Tabiki de kabul etmiyor