Arkadaşlar selam.

2 yıllık evliyim, bir bebeğim var. Eşimle genel olarak cok iyi anlaşıyoruz, evliliğimdeki tek ciddi sorun annesi oldu her zaman. Yaptığı her şeyi ayrıntılı anlatıp sinirlerimi bozmak istemiyorum ama ozet gececek olursam şoyle biridir : eşimle tanıştığımız gunden beri beni kıskanıyor (bu evham değil, eşim de farkında. Orneğin yeni evliyken bunlar telde konuşuyordu eşim yemek yiyicez kapatayım dedi kadın da "hadi git sen ellerin oldun artık." dedi. Veya daha flort donemimizde eşimle yazışıyorlar mesela eşim biraz gec cevap verdi diye "zeze ile mi mesajlaşıyorsun" diye trip attı. Bunun gibi coook ornek var, dediğim gibi eşim de farkında), eşinden boşanmış bir kadın o yuzden bizle yaşamayı planlıyordu ben kabul etmedim diye buna da bilendi (59 yaşında bu arada ama benden enerjik maşallah), ağzı cok bozuk ve aşırı kindar (beğenmediği bir şey mi oldu mesela tutar taaa en başından sen bana boyle demiştin şoyle yapmıştın falan der ve ağzını da bozar. Susmayıp tepki verdiğim icin de nefret ediyor benden), inanın torun olduktan sonra duzeldi sandım ama namusuma kadar laf etti torununun annesine bu kadar ileri giden bir insan. Şunu da soyleyeyim, genel olarak boyle yani kimseyle anlaşamıyor. Annesiyle anlaşamazmış, şimdi kızıyla da oğluyla da, kardeşiyle de anlaşamaz, eşiyle de anlaşamamış. Dediğim gibi cok fena bir kadın gorumcem bile haklısın diyor ama herkese karşı boyle diyor.

Evet herkese karşı boyle ama benden ayrı bir nefret ediyor. Bana beddualar ve hakaretler eşliğinde şunu demişti aynen "nerden cıktın sen bizim başımıza, senden once oğlum bana cok duşkundu." bu arada asla eşimle aralarına girmedim. Ben kustum, konuşmadım mesela ama eşimle sık sık konuşurlardı asla karışmadım. Evime surekli gelip uzun uzun kalmak isterdi ama boyle biriyle kim uzun sure kalabilir ki, tartışırdık muhakkak. Hamileliğimin başında buyuk bir kavga ettik ben evi terk ettim ailemin olduğu şehre gittim eşim sonra barışmaya calıştı. Ve ben evi terk ederken dalga gecer gibi gulerek kedime "sen de mi gidiyorsun x?" diyecek kadar kotu bir insan. Bu arada ben de hic altta kalmadım her zaman cevabını verdim adaletsizlik olmasın diye bunu belirtmek isterim.

Şimdi gelelim meseleye. Bu kadın da benim ailem de bize uzak farklı şehirlerde oturuyor. Ben namusuma kadar dil uzatan bu kadınla kesinlikle goruşmek istemiyorum. Eşim de buna zorlayamaz. Şimdi zaten pandemi var o şekilde idare ediyorum ama bu kadın illa ki oğluyla torununu gormek isteyecek. Ben evime gelmesini, aynı ortamda bulunmayı asla istemiyorum. Ama burası eşimin de evi ve o bir sure sonra annesi gelsin isteyecektir. Aynı şehirde olsak gider bebeği gosterir gelirdi ama bu durumda ne yapmalıyım? Gelmesin diye kestirip atmak mı(bu olmaz sanırım dediğim gibi eşimin de evi) , kadının başka bir yerde kalması mı, yoksa ben başka bir yerde mi kalayım (bebekle bu secenek zor olur). Bana bir akıl verin lutfen aklıma gelince moralim bozuluyor ruh hastası etti beni bu kadın.