Merhaba hanımlar. Oncelikle şunu belirteyim ben maddiyatci ve başkasında birşey gorunce ona hased eden bir insan değilim, maddi şeylerle mutlu olmanın yolunu arayan hele hic değilim. Bir fincan kahve, guzel bir kitap, biraz yuruyuş benim modunu yukselten şeyler.
Her halimize şukuler olsun ki maddi sıkıntimiz yok, kiradayiz ve kendimize yetiyoruz. Biraz birikim yapmaya calışıyoruz ama bunun icin kendimizi sıkbogaz etmiyoruz. Bu arada biz evlenebilmek icin senelerce bekledik ve mucadele ettik, dahada onem vermemiz gerektini duşunuyorum..
Gelelim asıl meselemize. Eşimle zor gunlerden gectik, su anda iyiyiz bana saygılı davraniyor. Her evlilikte kendine has olan sorunlar bizdede olmuyor degil, her ilişkinin dinamiği farklı.
Fakat şunu 6 senelik evliliğimde fark ettim ki eşim bana hediye almıyor. En son balayında uygun fiyata takı almıştı (20€luk bişey). Belki dunya mesgalesi bilemem ama bıkmadan usanmadan Facebookta tesbih satıcılarının canlı yayınlarını takip eder, gecen 600€luk tesbih sipariş edince cinnet gecirdim. İnanın ustune başına bişey alsa misal ayakabi, sevinirdim. Cunku kendini baya salmış. Kira parası kadar tesbih almış koleksiyonu icin. Normal maaşı ile odememiş, patronu elden vermiş bonus gibi oyle tarif edeyim. Ama benim icin cabalamiyor. İki evladım var hani klasiktir doğum hediyesi filan, ben gormedim doğum hediyesini. Cicek sağolsun aldı. Ve o ara telefonum cok kotu durumda olduğu icin lohusa iken taksit ile telefon aldık bana. Bugun ama ilk defa bir arkadasima gıpta ettim diyebilirim. Her doğumunda hediye(takı) doğum gununde surpriz (buyuk bir organizasyon olmasada pasta alması), doğum gunu hediyeleri, şimdi arkadaşıma surpriz olsun iki cocuk ve bir bebekle zor olur diye kocası temizlik icin bir hanım bulmuş, arkadaşımda anlatıyor "iki cocuklu iken temizliği yapardimda inan yetişmiyor herşey birikiyo sağolsun ayarlamış banada son dk haber etti kadın goruşmeye eve gelecek diye bende cok sevindim, bir iki ay idare edeyim toparlanana kadar" diyor. Zenginde degiller ayrica, tahminimce maddi durumumuz mesleklerden dolayı ayni.Arkadaşım kayınvalidesi ile altlı ustlu oturuyor cokta maşallah iyi anlaşıyor onlarla, arkadaşıma muthiş destek oluyorlar. Kız diyor boyle olmasa cocuk zor duşunurdum.Arkadaşım bu arada cok mutevazi bunları yeri gelince anlatıyor oyle hava atarak değil. Kafanizda canlandirabilin diye detaylar veriyorum.
Sonra durdum şoyle kendimi duşundum, onun kocası evde cocuklarla ona o kadar yardım ederken bide maddi anlamda hediyeleri unutmuyor, ben eşim akşama kadar calışıyor yoruluyor diye evin tum yukunu gayri ihtiyari uzerime alıyorum,her işe koşturuyorum akşam olunca yorgunluktan devriliyorum oturduğum yere, ama zamanında iyiki doğdun hayatım vs bile duymuyorum. Ozellikle tesbih mevzusunda daha iyi fark ettim ki istese onemserdi. Ya boyle maddi şeyleri gercekten takmazdim kafama ama sizce biraz garip degil mi? Sizlerde nasi olur bu doğum hediyesi, doğum gununde kucuk bir jest olayları? Ben ima edince banka kartı elinde ya istediğini al diyor delleniyorum