Oncelikle herkese merhaba.Nereden nasıl anlatmaya başlayacağımı inanın bilemiyorum.
3 yıllık evliyim.Eşimle cok kısa bir surede tanıştık ve evlendik.İkimizde farklı kulturlerden insanlarız.Nişanlıyken birkac tartışmamız olmuştu bağırmış cağırmıştı ama ben onemsememiştim.Gecmişi duşundukce eşimin ofke kontrolu gibi bir sorunu var sanırım.
Eşim dışarıdan bakıldığında cok iyi merhametli sıcak guler yuzlu biri.Herkes soyler bunu ben de bilirim.Ozel gunleri unutmaz, evine bağlı, mutfağa girer beni yorgun gorunce lutfen otur dinlen der.Kendini haksız gorduğunde ozur de diler kendisini affettirene kadar peşimden ayrılmaz.Uyumadan once saclarımı okşar ama benim gozlerimden yaş akar.
Eşimin ağzı cok iyi laf yapar cok konuşkandır iddialaşmayı cok sever bunu ona soylediğimde inkar eder.Haksızlığa tahammul edemediğini soyler.İstemediği bir şey oldu mu tanıyamuyorum onu.Her şey onun kontrolunde olsun istiyor.Sanki onun onayını almadan bir şey yapsam mutlaka hata yapıcam ama onun dediği olursa karlı cıkıcaz.
Calışan bir kadınım.Ben iktisatlı biriyim senin maaşa dokunmayalım diyor.Ben hayır başka bir yol bulalım diyorum sanki senin maaşını ickiye kumara mı veriyorum sadece dokunmayalım diyor.Ben cevap verdikce o da konuşuyor en sonunda beni pes ettirmeyi başarıyor.Sinirleniyor en sonunda bağırıp cağırıp beni susturmayı başarıyor.Anlaşamadığımız bir konuda onun susup da benim istediğim hic olmamıştır.
Aşırı sıkıcı biri.İlk başta eşimi gorenler cok sever ama sonradan eşimin o karşı tarafı sıkan konuşmalarından sonra insanlar ona uzak davranır.Hep kendi dedikleri doğru hep en zoru kendi yaşamış.Ufak bir şeye takılıp gunlerce konuşabilir.O oyle değil işte boyle diyerek ispat etmeye calışır ben haklıyım diye didinip durur.Ruhumu sokup alıyor resmen.Ona cevap vermek istemiyorum artık.
Ağzı cok bozuk.Kufur onun icin ekmek su gibi.Haberleri izlerken bi yorum yapıyor ağzım acık kalıyor.Sanki karşısında erkek arkadaşı varmış gibi benimle kadınlar hakkında argolu kufurlu konuşabiliyor.
Kardeşi hasta doğmuş anne babası hep onunla ilgilendiği icin eşim cocukluğunda anne babasından uzak kalmış biraz.Şimdi anne babasına ne yaparsa yapsın kendinde bunu hak goruyor.Anne babası da oğullarını yalnız bıraktıkları icin vicdan sızısından ona bir şey demiyorlar.Eşim ofkelenince anne babası tamam oğlum diyor olay kapanıyor.Onun doğruları onun yorumları onun bakış acısı o kadar doğru ki kim ne derse desin.Bana yaptıklarını onlara da yapıyor.Annesine nasıl bağırdığını neler soylediğini bilseniz.Ama normalde cok iyi beni ailesini cok sever.Hemen sinirlenmez once uyarır kendi soylediğinin aksi bir şeye diretirsek bastırırsak vay halimize
İşten geliriz cok yorgunum derim ben senden daha yorgunum der.Surekli bir karşılaştırma yapar.Hastalıkla ilgili bir sohpet oldu mu biz neler yaşadık neler gorduk der karşı tarafın yaşadıklarını basit gorur.Tamam cok zor yıllar yaşamışlar ama karşı taraf da kendi cektiği zorluğu anlatıyor.Biz neler cektik der hep bi kıyaslama.
Diğer kardeşi bizi instagramdan eklemiyor.Benim kardeşiyle bir sorunum yok abim beni gormesin fotoğraflarıma bir şey der diye eklemiyor.Kendi abisiyle uğraşmak istemiyor.Cunku nasıl sıkıcı biri en iyi kardeşi biliyor.
Maaşını beğenmiyor.Surekli ne yatırım yapsam da kar etsem diye duşunur.Kahvaltı sofralarımızın sohpeti altın, dolar, hisse...
Birkac arkadaşına, akrabasına cok danışır onlardan cok akıl alır.Ama ben birinden fikir almak istesem kimin etkisinde kaldın aklını kim karıştırdı diye benimle kavga eder.
Nişanlıyken annesine o...kelimesini kullanan bir adamla evlenmemeliydim ben

Yeri geldiğinde tartışabileceğim bir eş isterdim.Ama benim eşimle tartışmak mumkun değil.Kendi dediği mantıklı, onun dediği olmalı.
Yani ozetle eşim iyiyken cok iyi ama kotuyken cok korkunc biri.Ben onun istediği gibi hareket edersem sorun yok.Onu sinirlendirmezsem alttan alırsam onu sakinleştirirsem mukemmel.Ben de insanım beni kim sakinleştirecek?Ona tamam canım dersem mukemmel her şey.
Uzun oldu kusura bakmayın.Bana cocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine eşim nasıl biri ben artık goremiyorum boyle insanlarla nasıl baş edilir yorumlarınız icin benim icin onemli teşekkurler