Merhaba kk
Annemin davranışlarıyla ilgili bir konu acmıştım sırada abim var. Kendimi cok yalnız hissediyorum kimseyle konuşamıyorum artık beni dinlemiyorlar. Benim 5 yıldır devam eden cok guzel bi ilişkim var evlenmek istiyoruz artık ama en buyuk abimin ve sevgilisinin evlenmeye niyeti olmadığı icin Onları bekliyoruz resmen boşa beklemek cunku kızı cok sevmeme rağmen sorunlu gozukuyor durumları şoyle kısa bi ozet geceyim abimle ortaokuldan tanışıyolar uzun suredirde beraberler ama abim ne kızı bize getirdi tanışmak icin ne de aile buyukleriyle kız iletişim kurdu 26-27 yaşlarındalar artık. Bi bildikleri vardır dedik ustlerine gitmedik sonra ortaya cıktı tabiki bi tanıdıktan duyduğumuza gore kızın bize gelmeme sebebi ailesi abimi onaylamıyormuş ve bizim ailemizi beğenmiyomuş sebebide biz 4 kardeşsiz benim iki abim bi kardeşim var babamın işleri cok bozuldu 2-3 kez battık ama tekrar borc harc aynı işini yapmaya devam etti şimdide abim universiteden mezun oldu babam ve erkek kardeşimlerimle bizim dukkanda calışacak ama kız ve ailesi istemiyormuş neymiş neden babanın dukkanında calışacaksa abim uni okumuşmuş? Denizli ’nin kucuk bi ilcesinde yaşıyoruz biz buyuk şehirde yaşamak istiyormuş ona gore okul okuyup eğitimine devam ediyormuş kucucuk ilcede ne iş yapacağım falan diyormuş abime bunları soylemiş abimde kendi icinde cozup ikna etmeye calışmış kızı ama net sınır koydum ben şartlar olursa mutsuz olurum evlilikte ve mutsuz olmak icin evlenmeyeceğim demiş. Ben mi cok duygusal duşunuyorum sizce yani seviyorsan neden olumsuzlukları gorursun ki? İki kişi istedikten sonra sorunların uzerinden gelinmez mi? Bunun ustune biz birde bizim ailemiz ile kızın ailesinin kulturel olarak onlara uygun olmadığını duşunduklerini duyduk ney ne kadar doğru bilmiyorum ama ister istemez annemle uzulduk neden boyle duşunuyorlar diye. Kızın annesi şiddetle karşı cıkıyormuş. Abim seviyor diye hepbirlikte ben ve sevgilisi falan dışarı cıktık cok kez iyi kız aslında ama sanki yukarıdan bakar gibide bi tavrı var yıllarca buyuk şehirde buyumuş okumuş falan beğenmiyor sanki bizi. Abimle konuştuğumdada yukseklisansının bitmesini bekleyip ailesiyle konuscaz diyo ama bizimkiler nişan-soz yapalım diye abimi şıkıştırmaya başladı. Abimde bana actı derdini hayatım boyunca kimseyi bu kadar sevmedim dedi bizde abimden başka bir kız adını hic duymadık bu yaşına kadar. ben bir yandan cok uzuldum bir yandanda cok kızdım sevgilisine abime duzelir demekten başka bir şey diyemedim ama ona yardımcı olmak istiyorum. Hepimiz kızı bekliyoruz ayrılmıyorlarda yani abimde onsuz yapamam gittiği yere kadar gitsin diyo. Ben bekliyorum. Annem bişiler bekliyo yani ben ne yapacağımı bilmiyorum abimde bitiyo bence iş sizce abime ne demeliyim? ne yapmalıyım? ne yapmalıyız?