Merhabalar
Son bir aydır ciddi anlamda sıkıntı yaşadığım bir konu var.

Korona olduğu icin uzun suredir kimselerle goruşmuyorduk. Ama gecen ay babamı kaybettik malesef ve o zamandan beri de uc kuzenimle annemin yanında kalma ve şu anda da taşınacağı icin bu tarz işlerden dolayı bir araya geliyoruz. (Elimizden geldiğince başka kimselerle goruşmeden tedbirimizi almaya calışıyoruz. Evde de tedbirli davranıyoruz. Konunun amacı bu kısım değil saptirilmazsa sevinirim. Bu konuda bilincli ailelerdeniz taziye evi vs de yapmadık)

Mesele şoyle ki cocuklarımizin hepsi malum uzaktan eğitim sureci icin de ve ellerine telefon, tablet, bilgisayar cok geciyor. Şunu farkettim ki,10 yaş ve ustu olan cocuklarda inanılmaz bir YouTube fenomenlerini izleme, onlar gibi davranma ve ara ara da cok ozur dileyerek gayri ahlaki, yaşlarına asla uygun olmayan tavirlarda videolar cektiklerine denk geldik. Biraz da iğrenc soylemleri olan.

Benim de 6 yaşında bir oğlum var ders dışında bilgisayarda sadece benim iznim ve bilgim dahilinde birşeyler izliyor. Ama hep birlikte oturup birşeyler izledikleri de oluyordu (şimdi bir arada birşeyler izlemelerine izin vermiyoruz.) Oğlumda sanıyorum şiddet icerikli birşeyler de izlemiş. Bir kac videodan bahsetti. Acıp baktım. İnternet oyunlarının videoları ve gercekten korkunc. Kanlar icinde bir adam ve korku evi tarzı bir ortam, birbirini vahşice olduren karakterler, kan, olum, vahşet.... Bir izlediğini bir daha unutmuyor cocuklar şu an ne yapacağımı şaşırdım. Legosundan satır yapmış beni dograyacakmis. Demin bunu dedi son nokta oldu artık. "Yavrum hic bir canlıya asla zarar vermemeliyiz. Herkesin canı acır, kimsenin canını yakmamaliyiz hep iyilikler guzellikler yapalım...." Vs vs polyannanin dibi oluyorum. Empati kurabileceği şeyler soyluyorum ama.bir yerden patlak veriyor.
Bir de takmış popo da popo. Cıldıracağım. Guzel guzel resim yapıyoruz popo yapmış.
Ben nasıl toparliycam bu cocuğu.
Kuzenimin biriyle bu meseleyi konuştum. En cok izleyen cocuklar dışarıdan cok sessiz sakin duran tipler ama insan izlediklerinden dolayi korkuyor. Ve malesef anneleri cocuklarının ne izlediğinden, internette nasıl vakit gecirdiğinden bıhaber.

Oğlumun peşine cok duşerim. Birlikte izlemeye calışırım izlediklerini.. ayrı olarak da ne izlediğinde her daim haberdar olmaya calışırım cocuğa caktırmadan, onu bunaltmadan, oyunlarla ağzından laf alırım genelde. Ve laf alinca da ustelemem onu kendim duşerim ardına.

Yaşayan var mı bu tarz durumları? Neler yaptınız unutması icin? Gecici mıdır? Olurda onun dunyasini anlayamazsın kahrolurum cok temiz ve saflar neden kirletiyorlar cocuklarımızı