Merhaba arkadaşlar. Onceki konumdan bilenler vardır, kuzenlerimden ve ne yaptıklarından bahsetmiştim. kendi maddi cıkarlarından oturu babamı bana karşı kurmaya, doldurmaya calışıp, ustume saldırtmak icin verdikleri buyuk gayreti anlatmıştım. Babamın gercekleşmesinden en cok korktuğu, en uzuleceği şeyle sınadılar sırf aramızı bozmak icin. O gunden beri bilenmiştim ve bende artık bu sefer karşılığını vermek istedim. Kus olan amcamla goruştum başıma gelenleri anlattım. Kusme nedenleride, zamanında bu kus olan amcamın eşinin, kız kardeşinin cocuğunuda spor salouna ortak olsun diye kandırmışlar ufak miktarda olan birikimini almışlar ve kapı dışarı etmişler, ortada yazılı bir şey olmadığından ve inkar ettikleri icin diğer amcam inanmamış ve kusmuşler. Ben akrabalarla bayadır goruşmediğimden kusme nedenlerini tam bilmiyordum. Neler duydum inanamadım. Kuzenimin kocasının eski sevgilisinin spor salonunda bir donem calıştığını, kocasının onu başkalarıylada aldattığını vs... bir suru şey oğrendim. Dahası kuzenim evlenirken onlara amcam tarafından alınan evi gizlice satmışlar kocasının abisinin borcunu odemek icin. Amcamlarada zamanında orayı kiraya verdik, başka ev aldık demişler taşınma oncesi ve şimdi bile kirada oturuyorlarmış. Tahmin ettiğimdende buyuk pislikler cıktığı icin duruldum, kendimi durdurdum kuzenimin bebekleri var cunku bu olayı ele alamazdım, bu gercekler cıkıyorsa, kendiliğinden cıksın ortaya diye duşundum. Hemen ardından babaneme uğradım buraya kadar gelmişken bir goreyim diye.
Babanem demans hastası arada aklı gidip geliyor. Gecen konuda bahsettiğim o amcam ise, yakın oturuyor diye maaş kartlarını almıştı, kendi idaresini yapamıyor ben onunla ihtyaclarıyla ilgilenirim bahanesi ile. Babaannem laf arasında bana amcamı şikayet etti. Bana hic para vermiyorlar artık gibisinden. Guzellikle ve masum bir şekilde sordum doğruyu soylesin diye, “babaanne ihtiyaclarını karşılamak icin maaşını amcam cekiyor ya, sen yorulma bu şeylerle diye mi vermiyorlar” diye. İyi zamanına denk geldim ve bir bir anlattı kadıncağız. “yok kızım ondan değil, yazlıklarını tadilat ettiler ya bu sene, borc yapmışlar benim maaşımdan kesiliyormuş, o odeniyormuş. bana haftada elli tl bırakıyor amcan komşuya rica ediyorum eksiğim olursa” dedi. Şaşkınlığımı belli etmeden teyit etmek istedim. Buzdolabına baktım nerdeyse bomboş. Sonra “Babaanneceğim olur mu oyle şey, kim soyledi sana bunu, yalan soylemiş sana” dedim. “Kızım kim soyleyecek, beni alıp goturmedimi bunlar yazlığa bu yaz ben kendi gozumle gordum sordum birikmişimiz vardı dediler. bir ay sonra, amcan para getirmeyince ben sıkıştım bankaya kendim gittim bana orada anlattılar hep borc var diye” Cok şaşırdım, biliyorumki babaannem bazen yanlış hatırlıyor olayları fakat cok duzgun anlatmıştı bu sefer hic karışıklık olmadan. Tuşlu bi cep telefonu var o eski taş gibi olanlardan. Mesajlara baktım, gercektende bankadan borc hakkında mesaj gelmiş bir suru. babaannemde sadece arama yapmayı, acıp kapamayı bildiğinden gormemiş o mesajları, amcamda silmeyi unutmuş belliki. Butun mesajları tek tek okudum. Birde ne goreyim, bunlar babaannemin hattı uzerinden taksitle telefon almışlar. Muhtemelen en pahalısından şu yeni cıkan 12 bin tl olan. Aylık taksit odemesi gecikmiş, 2 bin kusur, onun mesajını gordum oradan anladım pahalı oldugunu. Obur kuzene aldılar onu muhtemelen. Bu kadın demans hastası ve tek yaşıyor ya o odenemezse ve bu kadının hattı kapanırsa, ne olacak başına bir iş gelse birini aramak istese? Her şeyin fotosunu tek tek cektim. Babamı aradım tam bahsedicem derken amcanlar yemeğe cağırdı babaanene oraya gidiyorum dedi. tabi arayı duzeltmeleri lazım babama ihtiyacları var sonucta. Bugun sokağa cıkma yasağı var mı yok mu demeden, gunduzden haber etmişler annede toplanıyoruz illaki gel diye cağırmışlar. yasak var gelemem desede aralardan gizlice gelirsin ne olacak saat 5 e kadar marketler acık markete cıktım dersin ceviren olursa demişler. Bende babama gaz verdim, git baba hatta bende gelicem katılıcam yemeğe gelirsen dedim. Babam tabi sevindi benden boyle bir şey duyunca, aile icine gireceğim diye. Hayırdır hic istemiyordun boyle şeyleri sevmiyordun dedi, bende anlatacağım şeyler var ama once ikimiz buluşalım dedim. Yuz yuze gelince ben actım direkt konuyu bahsettim birazda abartılar kattım, mesajlarıda gosterdim. Babam kuplere bindi ben sakinleştirdim, baba onlar sana sofralarında haksızlık etmedi mi, seni yerin dibine sokmaya kalkmadılar mı yalan yanlış şeylerle, sen niye kuru kuru bir telefonda konuşacaksın, daha kolay yalan soylesinler diye mi dedim. Hak verdi, babaaneme gectik. Herkes bizden once teşrif etmiş, yapılan yemekler evlerden getirilmiş. Babam sofraya oturana kadarda bir şey caktırmadı. Sofradan tam kalkacakken bana, kızım şarjım bitmek uzere babaannenin telefonunu getirsene bana oradan mesaj atayım benim ortağa dedi. Getirdim. O anda mesaj kutun dolmuş hayranın cok galiba anne diye bir espri yaptı. Herkes guluyor falan, sonra şoyle bir goz gezdirdi derken masaya yumruğunu vurmasıyla herkesin odu patladı, ben dahil