Selamlar,
Bahceye iznim olmadan yapilan ev konusunu hatırlarsınız. Onerilerinizi dikkate aldım. Cok sakin, pasif kaldığımi, enayilik ettigimi soylemiştiniz ki ben zaten bunun farkındaydım. Sadece sozum para etmedigi icin aynı seyler tekrarlaniyordu.
Bu ev mevzusunda eşimin ustune gittim dediğiniz gibi. Babasıyla konuşup razı olmadigimi falan soylemis, o da size kalsın o zaman demis guya. Tabii tapuları uzerime yapmak istemedi, ortaklıgi kabul etti, zorla yani. "Tapular yıllarca babanda kaldı, sonra kendi uzerine gecirdin, abin gasp etmeye calıştı, hepiniz guvenilirsiniz de ben mi değilim?" diye tepki gosterdim. Bu yuzden aramız o zamandan beri cok kotu. Bayramimi dahi kutlamadi.
Neyse bayramda annemi aramışlar, annem ben mutsuz olduğum icin caninin sıkkın olduğunu, onlarla konusmak istediğini soylemiş. Bunlar da demis ki: "biz birkac haftadır bahcedeki evde kalıyoruz (hasat icin), kendi evimize gitmiyoruz, sıkılıyorsan oğlum seni de buraya getirsin"
Ben de bu vesile ile bunları aradım. Oranın bize ait olduğunu, annem isterse benim zaten gotureceğimi, kendilerini ev sahibi gibi gormemelerini, oranın cocuklarıma ait olduğunu ve kimseye hibe etmediğimi soyledim. KV surekli bir şey cıkarıyorsun diye saydırdı, ben konuşmaya başlayınca tel birden kapandı. Ne hikmetse hemen eşimin telini aradılar. Eşim evde yoktu ben actım, "hayırdır yuzume kapatıp şikayet icin mi arıyorsunuz"dedim. Kp teli alıp saydirmaya başladı. Ben de artık ilk kez icimi dokup dedim ki "sizin yuzunuzden bir yuva yıkılmasın. Aramıza huzursuzluk sokuyorsunuz on yıldır." O da cevaben senin on yıldır yuva yıkmaya niyetin var demek ki dedi ve defalarca tekrarladı. Ben de defalarca yazıklar olsun size, Allah'tan korkun, sizin de kizlariniz var dedim. O bahceyi cocuklar icin aldık, tum birikikimi oraya verdim dedim. "Senin malın benim malim mi var" dedi. Evet var dedim. Bana salak dedi. Cıldırdım, ne diyorsun sen dedim. Terbiyesiz dedi. Ben de sensin salak terbiyesiz diye bağırıp kapattım. Yılların birikmisligini attım.
Fikrinizi almak istiyorum.
Not: Bahce isinde kadınlara fikir sormazmis kp. Ama orası ona ait degil
Duzenleme: zaman zaman ozelden mesaj atip gelişmeleri soran arkadaşlar oluyor. Eşimle aramız acılmıştı, yine yapıcı ve ılımlı olayım dedim ama iki haftada yine beni cıldırttı. Ona "gecinmeye niyetin varsa cabala yoksa ben bir sureden sonra yoluma bakacagim" dedim. Dort ay gecmesine rağmen ciddi bir adım gormedim.
Doğum gunumde hediye almadığı ve bayramımi kutlamadigi icin kizmistim. İki gun icinde bir hediye alıp gonlumu al, demiştim, almadı. Hediyem nerede diye sorunca da sen al ben parasını veririm diye cevap vermişti. Cok uzuldum.Bunların uzerine belki oğretmenler gununde gonlumu alır diye bekledim ama tebrik bile etmedi. Ben evliliği kurtarmasını beklerken o beni umursamadigi icin yine saydirip durdum. Ne dedi biliyor musunuz? Babası ve annesi iyi niyetliymis ve "senin malın, benim malim yok" derken "benim malim sizin" demek istiyormuş! Ben onları şeytan gibi goruyormuşum.