utangac erkekler dolunay kadıoğlu
Erkekler daha utangac​

“Cinsel işlev bozukluğu” sorunuyla başvuran erkekler, kimliklerini gizli tutuyor. Yuz yuze goruşmek yerine “telefonu” tercih ediyorlar
Ankara’nın ilk ve tek “Cinsel Sağlık Eğitim ve Danışma Merkezi”ne yapılan başvurular, başkentli erkeklerin ne kadar “utangac” olduğunu gosterdi. “Cinsel işlev bozukluğu” sorunu ile merkeze başvuran erkekler, kimliklerini “gizli” tutuyor. Yuz yuze goruşmek yerine “telefonu” tercih ediyor. Cunku telefonda daha “rahatlar…”
Başvurular, başkentin “cinsellik haritasını” da ortaya cıkardı. Merkez Koordinatoru psikoloji danışmanı Dolunay Kadıoğlu, “ucretsiz” olarak yuz yuze ya da telefonla (Alo danışma hattı: 491 21 55) danışmanlık hizmeti verdiklerini, başvuru sahiplerinin kimliklerinin “gizli” kaldığını belirtiyor.
Kadıoğlu, “40’ar kişilik gruplar halinde eğitim veriyoruz. Lise ve universitelilerden oluşan 20 kişilik gonullu kadromuz var. Uc haftada bir AIDS, cinsellik, ureme yanında astım, hipertansiyon gibi konularda da eğitim veriyoruz” diyerek, sonucları şoyle aktardı:
• En cok erken boşalma, orgazm bozukluğu, ereksiyon sorunları gibi cinsel işlev bozuklukları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, sık masturbasyon, aile planlaması soruluyor.
• 70 yaşında da arayan var ama en cok 20 - 30 yaş arası geliyor.
• Erkekler telefonu tercih ediyor. Kimliklerini gizli tutuyor ve telefonda daha rahat oluyorlar.
• Kapıyı calanların coğu kadınlar. Kadınlar kendilerine daha cok yardım ediyor.
Universiteli az soruyor
• Ortaokullular cok rahat. Onlarla işimiz cok kolay. Bilgiyi daha cabuk alıyorlar.
• Universitelilerde cok az soru soruluyor. Cunku sosyalleşme surecini gecirmişler. Bilgileri var ama yanlış. AIDS, gebelik, guvenli cinsellik ve eşcinselliği soruyorlar. Sormaktan cok dinlemeyi tercih ediyorlar. Suskunlar.
Kızlar hayır demeli
“Araştırmalara gore cinsel eğitim ne kadar erken verilirse ilk cinsel ilişki yaşı ileriye atılıyor” diyen Kadıoğlu, şoyle devam ediyor: “Merkezimizde ozellikle genc kızlara ‘hayır’ demesini oğretiyoruz. Erkek arkadaşını kaybetmemek icin hayır demeyip cinsel ilişkiye giriyorlar.”