kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık ustune bi de iddialaştık o yuzden size 2 şey soracağım. ilki bana guzel bi misafir menusu onermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin koyune davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gun haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine cok bozuldum biliyor bozulduğumu daha once de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya calışıyor ailesinin evinde. neymiş bana guvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini ac bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, cok cok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" soyledim.

bunu bildiği halde koyde olduğumuz gun yine butun sorumluluğu bana yuklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek soylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi soyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına cevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye sacmalıyor oğlunu savunmaya calışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne sacma bi cumle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması cay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı soyluyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuc olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım icin kızgın. neymiş yuzunu yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği icin kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana guvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan soyledi. benim icin annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi soyledim. annesinin menusu bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lutfen bana guzel menuler onerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma guzel dolu dolu bi menu gelmiyor. ana yemeğinden pilavına corbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gercekten?