Herkese selamlar,
Buraya 2 gun once cok heyecanlıyım diye bir konu acmıştım. Buyuk bir firmaya iş goruşmesine gitmiştim. Ve olması icin cok dua etmiştim. Bugun detaylı goruşme icin davet aldım. Fakat gitmeden once dun akşam bir araştırma yapmak istedim. Linkedin uygulamasından daha once bu firmada calışan kişiler e ulaşmaya calıştım. 1 ay once istifa eden ik ya ulaştım. Ve duyduklarım karşısında şok oldum. Hic tanimamasina rağmen 1 saat telefonda bana firmadan bahsetti.
Size paylaşıyorum. 1 dakika gec kalma durumunda 1.5 saat mesai ucreti kesiliyor. Aile şirketi, 3 erkek kardeş sahibi.Onların cocukları, akrabaları firmada calışıyor. 150 kişinin calıştığı bir firma. Kalite muduru kızı , imalat muduru damadı, montaj sorumlusu kayınpederi .... boyle uzuyor liste..
Tum fabrika kameralar ile izleniyor. Sırf bunun icin calışan biri var. Kadınlara neden tuvalette 15 dakika kaldın diye hesap soruluyor. Ve en onemlisi bu kadın asansorde esas patronun tacizine uğramış. Esas patron 1 ay once vefat etmiş. Cok şanslısın dedi. Ik olduğu icin gecmiş istifaları incelediğinde hepsinin kufur ve hakaret duyduğu ve taciz edildiği icin istifa etmişler. Taciz yaşayan kadınlar icin de aranmasaydı yorumu yapılıyormuş. Cunku aile şirketi ...
Bugun goruşmeye dahi gitmedim. Bu işi o kadar cok istemiş ve dua etmiştim ki. Neyi istediğin cok onemliymiş. Ben gitseydim muhtemelen kabul edilecek ve bugun istifamı verecektim.
Lutfen sizler de benim yaptığım gibi yapın. Linkedin gibi kariyer sitelerinden işe başlamayı duşunduğunuz şirketlerin eski calışanları ile iletişim kurun.
Iyi ki kontak kurmuşum diyorum
Edit : bu firmanın sahibi sektorde cok tanınan bir isim. Işten ayrılanlara sektorde ekmek yediremeyen biriymiş. Bu da benim goruşmeye gitmeme engel oldu acıkcası.