İyi gunler hanımlar.
Bu benim ilk hamileliğim. Cok heyecanlı ve cok karışık duygular icerisindeyim. Asıl konuya geceyim. Bebek hazırlıklarına yeni yeni başladık, cinsiyeti belli olmadan birşeyler almak istememiştik, sonrasında da araya başka sağlık konularıyla ilgili tedavi masrafları vs girince bir sonraki maaşta hazırlıklara başlarız diye hazırlıkları ertelemiştik. Yaklaşık 2-3 ay oncesinde eltimlere gitmiştik, cinsiyeti daha yeni yeni belli olacağı zamanlardı. Eltimin de 2 cocuğu var bir cocuğu daha bebek, yazın doğum yapmıştı. Bebek hazırlıkları hakkında konuşurken eltim bana "cok masraf yapmayın, beşik filan almanıza gerek yok, kıyafeti de cok almayın, bizim kızların kıyafetleri duruyor cok kıyafet var beşiği de kıyafetleri de size veririz." dedi. Ben de teşekkur ettim duşundukleri icin ve vereceği kıyafetleri alacağımı soyleyip uzerine "Ablam da bebek icin kıyafetler birşeyler gonderecekmiş, ben de birşeyler almak istiyorum cocuğuma, ilk cocuğum olduğu icin de birşeyler almaya heves ediyorum. Hicbir şey almadan duramam. " dedim. Tekrar tekrar teşekkur ettim. Neyse aradan bir kac gun mu desem hafta mı desem bilmiyorum, kayınvalidem aradı eşime eltim lerim vereceği kıyafetleri de almamızı, onlara "almam, almayacağız" demememizi, alınabileceklerini ve onlarda filan cok kıyafet olduğu icin cok masraf yapmamamıza gerek olmadığını soyledi. Eşim de "Onlardan da alırız, ablası da birşeyler gonderdi, almayız demiyoruz ama Bortecine ben cocuğuma hicbir şey alamayacak mıyım, bu bizim ilk cocuğumuz, kendi cocuğuma heves edip birşeyler alamayacak mıyım, kendimi kotu hissediyorum diyor uzuluyor, biz de hazırlık yapacağız. " dedi kayınvalideme. Dun akşam eşimle bebek hazırlıkları hakkında konuşurken eşim bana eltimle kaynımın alındığını onlardan kıyafet alıp almayacağını sordu, ben de onlardan da alacağım zaten almayacağım demedim ki neden alınmışlar, alınacak ne varmış dedim, eşim de bana "ablam da birşeyler gonderecek" demişsin o yuzden "bizim vereceklermizi istemiyor herhalde" diye alınmışlar dedi. Ama alınacak birşey yok ki bunda, ben almayacağım da demedim, kendi cocuğuma birşeyler almak istemem neden millete dokunuyor anlamıyorum, hep başkalarının eskisiyle buyumek zorunda mı benim cocuğum, onu da gectim ben ablam da bana cok alışveriş yapma, cabuk buyuyorlar ben de gonderirim birşeyler dediğinde ona da "ben de cocuğuma birşeyler almak istiyorum" diye soylemiştim. Alınganlık filan yapmamıştı. Onlar sen cok birşey alma vs dediklerinde asıl ben alınıyorum, kendi cocuğuma birşey alamayacak mıyım ben, sanki cok kotu bir durumda mıyız diye duşunuyorum, ben cocuğuma değer vermiyormuşum gibi duşunuyorum. Sonucta onlarda cocukları olduğunda heves edip birşeyler aldılar benim de heves edip birşeyler almak istememe de, kendileri gibi ablamın da birşeyler gondermesine alınmamaları gerekir. Daha dun bebek icin kıyafet vs bakmıştım yuruyuşe cıktığımda, o an cok fazla vaktim olmadığı icin birşey almamıştım ama kıyafetlere bakarken cok duygulanmıştım, bebeğime birşey almadan cıktığım icin cok kotu hissettim, ağlamamak icin zor tuttum kendimi. Sizce alınacak birşey var mı bunda??? Yani onların alınmasını gerektiren birşey???