Merhaba, umarım iyisinizdir.

Bu sene liseyi bitirdim ve kendi sorumsuzluğumdan kaynaklı istediğim sıralamayı yapamadım o nedenle tekrar hazırlanmaya karar verdim. Şu sıralar calışıyorum ama istediğim seviyede yukselemiyorum bir turlu ve bu benim ozguvenimi kırmış durumda. Surekli eğer iyi bir universite kazanamazsam hayatımın geri kalanının cok zor gececeği yonunde endişelere kapılıyorum. İyi bir universite olmazsa iş hayatında şansım olmayacağı gerceği beni cok korkutuyor. Diğer yandan babam ticaretle uğraşıyor bazı iş arkadaşlarıyla tanıştığım olmuştu oncesinde, lutfen soylediğim kucumseme olarak anlaşılmasın ama iki kelimeyi bir araya getirirken zorlanan konuştuğu zaman da bir o kadar mantıksız şeyler soyleyen bir suru insanla tanıştım. Bu insanlar milyonlarca lira kazanan adamlardı. Bu ulkede orta sınıf olmak zengin olmaktan daha zor gibi geliyor hep. Kalburustu bir yerde okuyamazsam muhtemelen ticaretle ilgileneceğim ileride, tabii başarabilirsem. Bir kadın olarak ileride ayaklarımın uzerine basabilmenin anlamı benim icin cok buyuk. Kendimi hicbir zaman biriyle evli ya da cocuk sahibi olarak hayal edemedim. Hep yalnız başıma kimseye bağlı olmadan yaşlanacağımı duşunmek beni daha mutlu etti. Hayat ileride karşıma ne cıkarır tabii ki bilmiyorum ama 18 yaşında olmama rağmen cok fazla gelecek kaygısı yaşıyorum.

İş hayatı gercekten duşunduğum kadar korkutucu mu sizce? Cok iyi bir ozgecmiş ya da ticaret zekası mı gerekiyor illa kariyer sahibi olmak icin? Bana hayat tecrubelerinizden bahsederseniz cok sevinirim.