İyi akşamlar hatunlar. Ben boşanma aşamasında bir anneyim. 3.5 aydır ayrı evde cocuklarımla yaşıyorum. Mahkeme aralıkta. Daha once karşı tarafa bircok kez anlaşmalı boşanma talebinde bulundum. Bu arada tum deliller benim lehime. Şahidim yok ama darp raporum ve goruntuler var. Yine de anlaşmalı her turlu daha iyi benim icin. Benim teklifim hep şu oldu. "2 bin nafaka ver tazminattan vazgeceyim. Cocukları da istediğin zaman gor." Ama bu gune kadar ciddiye alınmadım. gatta mahkemeye gelmeyeceğini, bu sacma meseleyle ilgilenmediğini soyluyordu.
Ta ki bu akşama kadar. Birkac gun once cocukların velayetinin bana verilmesiyle ilgili uzman goruşu bana ve kendisine bildirilmişti. Bu akşam mesaj atmış. "Anlaşmalı olsun kendi ayakların uzerinde dur" diye. "Ha ha başka emrin var mı" dedim. "Anlaşmalı istiyorsan 2.5 nafaka istiyorum, başka turlu olmaz" dedim. Bunun uzerine cocuklardan birinin velayetini ve altınlarımı istedi. Bu sacma istek uzerine goruşmeyi kestim. Velayet soz konusu dahi olamaz. Ama yine de anlaşmalı ihtimali bile beni cok heyecanlandırdı. Bu iş bir an once bitsin istiyorum. Bundan sonra ne yapmalıyım ne adım atmalıyım? Yarın avukatımı arayıp bir metin hazırlamasını isteyeceğim. 2.5 nafaka ve altınlar benim. Cocuklar bende. İstediği zaman gorsun" aklıma gelenler bunlar. Karşı tarafa anlaşmalı aklını veren avukat belli ki yapıcı biri. Onu ikna eder diye duşunuyorum. Heyecanla bir hata yapmak istemiyorum. Şimdiye kadar istediklerim gayet makul bence. Başka ne hakkım var, karşı taraftan ne talep etmeliyim, sonradan cıkabilecek sorunlara karşı şimdiden yapmam gereken birşeyler var mı vs vs?