Arkadaşlar merhaba,
Benim sorunum eşimin ailesi. Artık duşunmekten bıktım ve kafayı yemek uzereyim. Biz severek evledik. Yaklaşık 1 yıllık evliyiz. Eşimin ailesi duğun tarihini kararlaştırdıktan sonra bizim maddi durumumuz yok size yardım edemeyiz dediler. Ben farklı şehire evleneceğim icin işten cıktım,şansımıza eşimde işten cıkarıldı. Biz yine moralimizi bozmadık. Eşimle her şeyi biz hallederiz dedik. Benim ailem de her şey hazırlandı bu saatten sonra duğun iptal olmaz dediler. Ki gelinliğe,damatlığa,kuafore,duğun salonuna kadar kız tarafı olmasına rağmen benim ailem odedi. Evin eşyalarını kayınpederin kredi kartından aldık. Zaten herşeyi taksitle aldık. Acil olanları kucuk altınla ve parayla oderiz kalan taksitleri calışır oderiz ama asla bileziklerimize dokunmayız dedik.
Duğun gecesi takıları kayınvalideye verdik. Balayından donduk el opmeye gittik eşimin ailesine. Bize kucuk altınlar ve para borcumuza yetmiyor butun takıları bozdurucaz dediler. Ben şok oldum. O zamana kadar saygı duyduğum o insanların, daha bir haftalık gelinken ve oğulları da ben de işsizken bize bunu yapmaları,kendi borcları icin elimizden butun takıları, butun paramızı almaları, bileziklerimden o kırmızı kurdeleleri zevkle cıkarmaları gozumun onunden gitmiyor. Bize sadece durumumuz kotu size yardım edemeyeceğiz dediler, sizin takılarınıza guvendik borclarımızı odeyeceğiz deselerdi evlenir miydim? Hangi gelin bunu kabul edebilir? Duğun takıları gelin ve damada yardım olarak takılır.Ki zaten kayınpedere olan borcumuzu odeyecektik.Geri kalan her şeyi de benim ailem yaptı zaten. Gelinin takılarını bozdurup borc odemek nedir? Beni daha bir haftalık gelinken kuyumcu kuyumcu gezdirip butun takıları sattılar ve eşim ne yaptı biliyor musunuz? Ailesine biz nasıl gecineceğiz, kiramızı nasıl odeyeceğiz, bizi neden duşunmuyorsunuz diyemedi,tek kelime edemedi. Ustune kuyumcuda herkesin icinde surat asıyorum diye bana bağırdı. Peki parayı aldıktan sonra ne yaptılar dersiniz. Arabalarına atlayıp tatile gittiler. Şaka gibi gercekten. Biz elimize para kalsın diye televizyon bile almadık oysaki.
Bu olaydan sonra eşim iş buldu zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz diye ben konuyu kapattım. Kapattım ama her maddi sıkıntı yaşadığımızda icim icimi yiyor. Bunlar nasıl anne baba diyorum. Ben iş bulamadım. Aylık elimize 200-300 tl kalıyor kalmıyor.Eşimin oğrenim kredisi borcu falan var onları oduyor bir taraftan. Benim kızdığım asıl nokta bizim maddi sıkıntımızdan ne zaman konu acılsa eşimin ailesi asla alttan almıyor. Yaptıklarında haklı olduklarını savunuyor gibi konuşuyorlar, kucuk kız kardeşi bile borc sizin borcunuzdu zaten diyebiliyor.(Kınaya,nişana gelirken verdikleri yol parasından,nişan bohcasından falan bahsediyorlar inanabiliyor musunuz? Hayır neden istemeye geldiniz o zaman madem hic masraf etmeyecektiniz anlamıyorum ben.) Ama benim eşim tek kelime edemiyor. Ve ben duşundukce hepsinden soğuyorum. Konuşmak bile istemiyorum.
Evlenmeden once cok zaman gecmeden cocuk yapmak istiyordum,evde boş oturuyorum, cocuk da istiyoruz eşimle aslında ama maddiyattan dolayı bırakın cocuğu hicbir şey yapamıyoruz. Hayatım altust oldu. Evde butun gun bu olayı duşunuyorum. Surekli eşimle kavga ediyorum. Evliliğimizin en guzel zamanlarında yaşadığımız bu olayları kabullenemiyorum. Eşim alttan alıyor konuşuyoruz barışıyoruz ama sonraki gun yine kavga. Cunku ben artık iyi değilim,butun sorunumuz maddiyat. Ve her şeyin ucu elimizden butun paramızı almalarına cıkıyor.
4 yıllık universite mezunuyum. Okudum emek verdim. Eşim sırf elimizde para olsun diye bana sigortasız, asgari ucretin altında bir ucretle bir ofiste mesleğim olmayan bir işi yapmamı teklif ediyor. Ve ben bunu yine onların bizi duşurduğu duruma bağlıyorum. Gururuma yediremiyorum. Duşunmiyim diyorum ama olmuyor, unutamıyorum,affedemiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulucam bilmiyorum. Boşanmayı duşunuyorum bir taraftan sonra eşimin ne sucu var diyorum. Ama ailesinin bize bu yaşattıklarını asla ama asla unutamıyorum aksine nefretim ve kinim her gun daha da buyuyor.
Cok uzun oldu kusura bakmayın. Aslında daha anlatmadığım ne kadar cok duşuncesizlikleri var..