Merhaba arkadaşlar,
Kusura bakmayın surekli konu acıyorum ama gercek hayatta beni anlayan az insan var, KK ise muthiş bir yer. Kafama ne takılsa buraya yazıyorum, burada anlayışlı insanlar cıkıyor hep.
Daha once bir konu acmıştım Guneydoğu Anadolu illerimizden birinde iş başvurusu yapmıştım. Sınava ve sonrasında mulakata girdim. Bu haftasonu benden diplomamı istediler ve referanslarımı aramışlar. Yani sanırım mulakatı gectim ve yakında gidiyorum demektir bu. Uc seneye yakın suredir bir Doğu afrika ulkesinde bir koyde yaşıyorum. Normalde taşınmaya cok alışkın bir insanım. 32 senelik hayatımda bir-iki-uc sene surelerle beş farklı şehirde yaşadım. Ama şu an garip bir burukluk var icimde.
Bu iş benim icin daha iyi, şu an gonullu bir sozleşmem var, bu iş mevki olarak daha iyi, deneyim olarak da farklı bir deneyim. Aslında heyecanlıyım. Orada yaşamak icin de heyecanlıyım. Buradan zaten bıkmıştım. Camaşır makinem bile yok, evde internet cekmiyor, sıcak suyum calışmıyor, toplamda iki tane arkadaşım var, iş guzel ama rutine bağladı artık yeni şeyler oğrenmem lazım, her gun toprak arazi yolunda toplam 3 bucuk saat yol gidiyoruz iş icin (şu an yoldayım mesela), toplumda herkesin beni parmakla gosterip ten rengimden dolayı para istemesinden bıktım filan. Heyecanlıyım bu iş icin de. Cok daha guzel şeylere acılan bir kapı olabilir gibi geliyor.
Ama yine de kalbimde cok az da olsa bir ağırlık var. Turkiye'ye donmeyi pek planlamamıştım. Aklınıza gelebilecek butun ulkelerde iş başvurum var. Ama şu an hala gonullu statusunde olduğum icin başvurularım dikkate alınmadı. Bir de artık sanırım taşınmayı kaldıramıyorum. Mesela 2015'te Ankara'ya taşındım. Evimi kurdum, guzel dostluklar kurdum. Ama ilerlemem yeni şeyler oğrenmem lazım konfor alanından cıkmam lazım gibi geldi. 2018'de bu iş oldu, taşındım. Burada da yakın arkadaşlarım oldu ama en yakın arkadaşlarım gitti. Kac tane ayrılık yaşadım sayamıyorum. İcim biraz buruk. Şimdi yeni bir şehir, yeni iş, yeni duzen... Korona da cabası. İş arkadaşlarıma baktıkca onlara sarılıp ağlayasım geliyor. Gelecekte ne bekliyor beni endişe ediyorum. Karışık duygular icindeyim... Sadece icimi dokmek istedim, belki biraz gaz veren de olur.