Son zamanlarda cokca bu tarz konu acıldığını goruyorum. Coğu zaman kusurlarımı gormemeye calışsam da ara sıra pes edip bu konuda uzuntu yaşıyorum. Buyuk kemerli, gulunce ucu duşen iyice yuvarlanıp cirkinleşen bir burnum var. Yuzumde de fotoğraflarda bariz belli eden bir asimetri mevcut. Umursamamaya calışsam bile etrafımda gorsel olarak benden daha iyi halde olup da estetik yaptıranları, yaptırmak isteyenleri gorunce uzuluyorum kendilerini boyle beğenmiyorlarsa benim durumum ne vahimdir diye. Cok kez burun estetiği icin plastik cerraha gittim. Seneler oncesinde başka bir sebepten buyuk bir operasyon gecirdiğimden, doktorlar bir problem olmaz dese de cesaret edemedim bir komplikasyon gelişir de o masadan kalkamazsam ya da başka sıkıntılarla karşılaşırsam diye. Ameliyat tarihini bile alıp vazgectim hep uzerine duşundukten sonra. Bir yandan duşunuyorum bu kadar kısacık omru bu tarz kaygılarla gecirmeye, bu kusurları duzeltmeye calışmakta harcamaya, ağır acılar cekmeye değer mi diye. Bir yandan da genel guzellik algısının oluşturduğu ezikliği yaşıyorum. Şakayla karışık takılanlar, takılmasalar bile bunu hissettirenler oluyor. Kusurlarımı duzelttirmeye calışsam ameliyatlar yetmez hangi birini duzelttireyim diye de duşunuyorum. Eskiden yaşım buyusun, maddi imkanlarım olsun oyle yaptırırım dediğim işlemleri şimdi korkudan yaptıramıyorum. Belki sorun cıkmayacak ama hep olumsuz ihtimali duşunup değer mi diye kendimi vazgeciriyorum bu karardan. Cozumu aynaya cok bakmamakta, cok fotoğraf cekinmemekte buluyorum son zamanlarda. Ancak etrafımdakilerin maruz kaldıkları goruntu ve bana hissettirdikleri duşundurmuyor değil. Sizin kusurlarınız var mı bu tarz? Aynı durumda olsanız işlem yaptırır mıydınız cesaret edip de? Herkese cok teşekkur ediyorum.