Merhaba kk uyeleri, sabah bir annenin burdaki başlığından sonra benim de kafama takılan bir durum olduğu icin ben de size danışayım istedim.
Eşimin ailesinde 29 aylık bir cocuk var. Kendisiyle ve ailesiyle denk geleli cok zaman oldu koronadan dolayı ama sosyal medyada goruyorum surekli. Kayınvalidem de koronadan dolayı goruşmedi ama onun da ağzını aradım. Cocuk goz teması kurmuyormuş, kelime haznesi ya yok ya 1-2 kelime. Suratı fotoğraflarda hep donuk gulmuyor yani. Video cekimlerinde de hic konuşmuyor. Hırcın bi cocukmuş. Kayınvalideme otizm olabilir dedim. Ailede tek oğretmen ben değilim diğer oğretmen olan kişi cok yakın akrabası bu cocuğun onun fark edip etmediğini bilmiyorum ama doktora gitmiş olsalar kesin duyardım. Eşime diyorum birisinin soylemesi lazım. Kimse bi şey yapmıyor. Ben de erken teşhisin onemine inanıyorum. Bu kişilerle iletişimim baya azaldı( başka sebeplerden+korona) ama yakın sayılacak seviyede akrabalık soz konusu. Sorum şu annesine boyle bi ihtimalin olabileceğini soylemeli miyim? Yoksa kendi hallerine mi bırakayım? Bu soru 1 yıldır kafamda.
Diğer bi secenek o oğretmen olan kişiye mi soyleyeyim?