Merhaba, bu 3 telefon arasında kaldım şuana kadar 2 kez Akıllı telefon aldım. İlki Asus Zenfone 2 (sanıyorum cıkalı 4-5 ay olmuştu) ilk zamanlarda her şey gayet hoşken telefon teknolojisinin geldiği noktaya hayran kalmışken 1 ay sonunda 2 gun giden batarya gun icinde 3 kez şarja edilmeye başladı. Dandik garanti servisi yaptık diye gondermeleri tuketici hakları falan derken 3 ayı oyle bitirerek paramı geri aldım.

Daha sonra Android de iş yok galiba diyerek Iphone 5S aldım, sanıyorum 2016 Mayıs'tı. 2. sene bitiminde garantide yeni bir 5S alarak yoluma devam ettim.

Bugunse on kamerası toz icinde kullanılamayan, arka kamerasında duşme sonucu ufak bir leke olan bir 5s'e sahibim. Bataryayı powerbank ile idare ediyorum fakat artık bu depolama işi de bela olmaya başladı.

3500 TL butcem var bu 3 telefon arasında kaldım kaliteli bir şey almak istiyorum. Teknolojiyi yakından takip eden ve bu mesajı okuyup icindeki en ufak bir yardımı esirgemeyen erdemli kardeşlerim lutfen Oppo zoppo vs onermeyin.

Amiral Gemisi vb. bunlar bana aşırı utopik fantastik laflar olarak geliyor ama takozda almak istemem. Aradığım başlıca ozellikler:

Batarya : Oyun oynamıyorum olsada cok cok nadir, telefon kullanma şeklim; internet/sosyal medya(netflix falan izlediğimde yok), muzik, kamera. Genel olarak Whatsapp - Muzik - Kamera uclusu bunlara ek en ağır haliyle Instagram birazda youtube ekleyebiliriz. Beklentim yuksek değilde bu kullanım şeklinde en azından gun icinde priz aramak istemiyorum, uzun batarya omru goz cıkarmaz. Kamera : Benim icin cok onemli cunku aldığım sahne(muzik) ve urun tanıtımı vb. uzun dakikalı videolar hazırlayacağım. Uzun zamandır 5s on kameramı kullanamadığımdan fotoğraf cekilmeyede hasretim. Depolama : 5s 16gb butun video fotoğrafları bilgisayara aktarsamda telefon basit uygulamalarda can cekişiyor. 7 32gb aynı sorunu yaşamak istemiyorum.
Aradıklarıma bakınca tercih sıralaması A71 > A51 > Iphone 7 gibi duruyor zaten aradığım 3 ozellikten sadece kamera kısmında Iphone başarılı gibi. Fakat korkum Asusta yaşadığım durumu yaşamak. 4500 mah diyerek alıp ekran kilitliyken yarım saatte %5-10, 3 dk'lik video izlerken şarj %3 azalacaksa ya da priz arayacaksam bir anlamı yok. Sırf servisi iyi, kaliteli uzun omurlu, kamerası iyi diye Iphone 7'yi ekledim listeye.

Belki Huawei'de olabilir de bu en son google'ın iptal olduğu boykottan sonra durum ne kullanılır mı bilmiyorum. Acıkcası Android'den korkuyorum.

Oneriniz nedir?
up