Merhaba, kızlar. Boşanma aşamasındayım. Onceki konumda da bahsetmiştim. Tebligat eline ulaşmamış. Avukatım, on inceleme duruşması icin, tebligat eline ulaşmazsa mahkeme gun veremez demişti. Numarasını vermiştim avukatıma ve adresini oğrenmişti. Bu sefer yine tebligat ulaşmamış. Kolaylık var halbuki. Mahkeme kaleminden, mernis sisteminde bulunan adresine tekrardan tebligat yapılmasını ve akabinde ise ilanen tebligat yapılmasını isteyebiliriz. Davalı, tebligatı almak istemese bile tebligat mahalle muhtarlığına bırakılır ve tebliğ edilmiş sayılır. Boyle bir kolaylık olduğunu biliyorum lakin avukatım bana bundan hic soz etmiyor. Dediği şey sadece şu " Tebligat eline ulaşmazsa, mahkeme gun veremez." Ben eş kişisinin peşinde koşacak değilim. O konar gocer gibi surekli gezer. Bu benim problemim mi? Ben avukatıma bilgim olan şeyleri soylediğimde ise " İnternetten edindiğiniz bilgileri , somut olaya gore yorumlamak gerekiyor. Bize Hukuk Fakultesi'nde bunu oğretiyorlar gibi cevaplar veriyor." O yuzden artık bende mesaj atıp bir şey sormak veya soylemek istemiyorum. Ki yanlış da değil, ilanen tebligat yapılmasını isteyebiliyoruz. Avukatım, adli yardım avukatı. Ucret karşılığı tutmadım yani. Maddi, manevi tazminat, nafaka ve ziynet eşyası vs talebim olmadığı icin ozel avukat tutmak istemedim. Ben memurluğa başvuru yapacağım. Aynı anda hem calışıp hem de hukuk okumak istiyorum. Adli sicil kaydım temiz. Ama onun, uyuşturucu madde kullanmaktan denetimli serbestliği var. Arşiv araştırması ve guvenlik soruşturmasında beni de etkileyebilir. Neticede resmiyette hala evliyiz. Bir an once soyadından kurtulmak istiyorum. Ozel avukat tutmak istemiyorum. Ailem sağ olsunlar maddi ve manevi yanımdalar ama babam hala bizim duğun borcunu oduyor. Bir de babama avukat parası cıkarmak istemiyorum. Yani mecburi olarak bu avukatla devam etmek zorundayım. Buraya yazmamın sebebi; belki tecrubeli olan arkadaşlar bana yardımcı olurlar diye duşundum. Avukatıma artık mesaj atmak istemiyorum. Sıkboğaz etmeme rağmen kendimi kotu hissediyorum. Bazen cevap vermiyor, verdiğinde ise yardımcı olabilecek cevaplar vermiyor. Yani sozun ozu, ben avukatımdan bağımsız olarak , mahkemeden ilanen tebligat cıkarılmasını talep edebilir miyim ? Dava yerleşim yeri mahkememde gorulecek. Ben şu an o şehirde değilim. Bulunduğum şehirden yapabilir miyim boyle bir şey? Bunun icin ne yapmam gerek?
Kızlar, siz siz olun ciğeri beş kuruş etmeyen, kendine hayrı olmayan adamları hayatınızda tutmayın. Sevgi şiddet ve hakaret icermez. Siz değerlisiniz. Omrunuzun en guzel yıllarını sizi surekli mutsuz eden adamcıkların yanında gecirmeyin. Değerli yorumlarınız icin şimdiden teşekkur ederim. Umarım hepimiz cok mutlu oluruz. Unutmayın herkes kalbinin ekmeğini yer. Mutlu gunler