Merhabalar bunu yazmamın sebebi artık doğru formulu bulmak istiyorum amacım iyi bir evlat olup guzel gecinmek .. Sizlere gore bu bir mesele olmayabilir ama ben cok hassas bir insanım sevdiklerim benim icin onemli
Ben eşimle severek 20 li yaşlarda nişanlandım eşim ailesine karşı bu konuda cok zor acıldı benden kaynaklı değil ama hep bi baskı kurulmuş uzerinde yonetilmiş hemde ailenin ilk cocuğu bilir bilmez nişan takıldı 2 bucuk sene bekledik askerlik dahil askere bile benim baskımla gitti yoksa gondermeyecekler şuan anılarını ballandıra ballandıra anlatır ama o zaman ben cok yıprandım tabi karşı tarafta cozemediğim hep bi ilgisizlik suregeliyordu artık evlenme yaşı o kadar yukseldiki eşimin akraba ve cevresi ne kadar hızlısınız cok erken gibi bir suru zırvlalıklar eşimin ailesi biz daha genciz kayınvlide kayınpeder olamayız kafasındalar hala yaşıyorum bunu kin tutan ve biriktiren biri olmadığım icin yaşadıklarımın coğunu arkaya attım anlaşma yoluna baktım evlenme vakti geldi şukur maddi manevi herşey yarıya yarıya yapıldı ve karşı taraf gorunduğu gibi durumları iyiydi ama normalinden fazla bir kısıtlama vardı anlayamadım benim annem babam ayrı olduğu halde bir sorun cıkmadı şukur anne babası ayrı olanlar beni anlar aslında ne kadar sıkıntılı bir surec olduğunu..
Ben eşimin ailesinden gelen ilgisizliğe karşı yinede kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturma kararı aldım herkes sakın k. Valide ile oturma diyor bide bana ona rağmen fakat ailesi bir kere karşısına beni alıp demediler ev işi ne olacak burda oturabilirsiniz yada oturmayın diye bende ses cıkmyınca deli dana gibi ev arıyorum zorla oturacak halim yok birde kış gunu eşimde yanımda ama hic duygu yok adamda ben ev bakıyorum bu bir garip baktığımm evlere ne evet ne hayır boş boş dolaşıyoruz en son annem tepkisini koydu ne yapmaya calışıyorsunuz siz diye eşime sonra iyi kotu oturduk kayınvalidemlerin yanına ailesi kendi aralarında cok gecimsizler bunu evlenince farkettim neden beni oturtmak istemediklerini anladım her onlara gittiğimde kavga bağrışma bana bişey dedikleri yok ama buda kafa yani alışkanlık haline getirmişler hep enerjim duşuk evime donerim hala oyle ergen gorumcemin kendini beğenmiş ve benle yarışma halinde olan tavırlarından ve egosu tavan yapmış kaynımdan bahsetmiyorum bile ikisinden de buyuğum ama gercekten muhabbet hic yok burunlar yere inmiyor kayınvalidem cok duygusal ağlamak icin yer arar ve surekli ergen kızından hakaretler yiyen oğluna ve kocasına sonsuz hizmet sunan biri asla cocuklarının yanlışını gormek istemez hep ovulmek ister başkalarını surekli kıyaslar benimle ailesiyle kayınpederim cok baskın bir karakter kayınvalideme cok baskı kurmuş tamamen nefsinin adamı kadın hep ezilmiş bu gunlerde beni iyice bıktıran konu kayınvalidemin bitmeyen 20 yıl onceki yaşadıkları kayınvalidesinin ona yaşattıkları size samimiyetimle soyluyorum 100 kere aynı konuyu dinledim ezberimde herşey ve birde yeğenine bakıyor kayınvalidem
Annesi bırakıp gitti cocuğu babasıda başka alem beni ilgilendirmez tek kelimem yok ama kayınvalidem surekli cocuğun giden annesiyle beni kıyaslıyor benden 10 yaş buyuk bi insan hayatımda fotodan gordum onu başka yok ne zaman bişey konuşsak onunda şunu boyleydi onada şunu almıştık daha neler...Elti falan olsa anlıcam oda değil Gecmişe oyle bir bağımlı ki artık ne diyeceğimi napacağımı bilmiyorum ilk gorseniz anlatırken sizde oturur ağlarsınız onunla ama bu her zaman tekrarlanınca işler değişiyor ve eşimde buna karşı cıkmıyor oda oturup annesinin babaannesini akraba ve başkalarını gommesini zevkle dinliyor dinlesin tamam ama bu artık hastalık derecesinde kadının başka bakış acısı yok ne konuşuyorsak donup dolaşıp aynı yere geliyoruz konu hep kendi sorunları kimse uyarmıyor ve ne kadar bana yaşatılanları yaşatmıcam desede aynı ne gorduyse sergiliyor ve eşime karşı bişey yaptıramadığında olumu gor tarzı sozlerle etkilemeye calışıyor kayınvalideler size sesleniyorum sevgiden ve ilgi gostermekten olmezsiniz bu insanlara bunları yaşatıyorsunuz sonra taa bizlere kadar aktarılıyor kadın kafayı bozmuş kayınvalideyle aile olarak birinin mutluluğunu duysalar her ne olursa olsun amaan oda şoyledi vaktinde şimdi boyle olsa ne olacak vs gommeye başlıyorlar hep kendileri takdir edilmek istiyorlar bu gune kadar hic biriyle bir tartışmam olmadı bende hayatıma evime kolaylıkla kimseyi sokan gevşek muhabbetlere ve gereğinden fazla dedikoduya gelebilen bir insan değilim cizgi ve sınırlarım vardır hep ilgi manyağı asla değilim bende aile problemi cok yaşadım kimseyi tutupta derdim şu demem 2 yıllık evliyim bebeğim olacak ve bunları duşunmek bana cok acı veriyor bu tarz sizi cop kutusu gibi kullanan insanlarla ne yapmalıyım