Selam hanımlar,
Bugun başıma hic gelmesini istemediğim bir olay geldi. Ben korona oncesi bir avmde calışıyordum. İngilizce bilen tek kişi bendim ve insanlarla iletişim halindeydim. İngilizcem gercekten cok iyidir, zaten okuduğum alan da dil uzerine. Her neyse bizim muşteri portfoyumuz yuksekti yani daha cok varlıklı aileler geliyordu. Ben oradan cok iş teklifi aldım ozel ders olarak, o zamanlar sigortamı duşunduğum icin kabul etmedim. Daha sonra beni bir iş adamı konuşurken duymuş, iş teklifi yaptı. Karısıyla da gelirdi bizim oraya daimi muşteriydi. Gercekten muthiş bir iş fırsatıydı benim icin, kendi alanımda calışacaktım, haftasonum tatildi, plaza işiydi. Ben de okeyledim, ikinci gun beraber buyuk bir toplantıya gittik neredeyse İstanbul dışındaydı. Benim aracım yok, ortada buluştuk, kendisi beni goturdu ve onumuzdeki arabada başka calışan da vardı. Gittik, toplantıyı yaptık donduk. Gelirken nasıl bir trafik, nasıl bir yağmur anlatamam. Daha sonra beyefendiyi eşi aradı. Nerede olduğunu sordu sanırım adam surekli yanımda “Tamam, okey, hallettim, geliyorum.” falan deyince ben işkillendim. Cunku benden sonra karısını alacaktı iş yerinden. Sonra telefonunu sabitledi benim de gozumun onunde yani mesaj geldi. İster istemez gozum kaydı, eşi buyuk harflerle “HEMEN O KIZI OLDUĞU YERDE BIRAKACAKSIN HEMEN DEDİM GELİP BENİ ALIYORSUN ŞİMDİ BIRAK ONU OLDUĞU YERE” gibi bir suru mesaj. Adam gorduğumu gormedi ve telefonunu aldı onumden bakmayayım diye. Ben tabii ki şok oldum. Kendisinden belki 20 yaş kucuğumdur. Asla rahatsız olacak bir şey yapmadım midem bulanır yani. Giyim kuşam mı deseniz asla yani bir toplantıya gitmenin kuralları vardı. Daha sonra ben “Lutfen inebilir miyim?” desem de ortak noktaya kadar goturdu ve bıraktı. Daha sonra kendisiyle calışmak istemediğimi belirterek yollarımızı ayırdım. Bunu anlatmamın sebebi ben bir şey gercekten yapmadım, kendisi babam kadar bir adamdı ve sacma bir şekilde resmen uzerimde suc hissettim.
Şimdi başka bir aileyle calışıyorum. Evlerine gidip geliyorum haftada 2 gun. Onlar beni eve bırakıyorlar ozel araclarıyla. Bir haftadır calışıyoruz beraber. Mesela biz cocuklarıyla ders yaparken beyefendi ana dili yabancı dil zaten, surekli bize katılıyor. Biz bir konu işlerken bana senin en sevdiğin yemek nedir gibi sorular soruyor. Konuşkan bir beyefendi tanıdığım kadarıyla. Bir gun iki kişi beraber bıraktılar beni, bir gun X hanım bugunse X bey bıraktı. Biz evdeyken X hanıma kaynak kitap almasını istedim yabancı dilde. “Tabii eşim de AVM ’ye gidecekti, oradan bakar.” dedi. Biz yolda X beyle giderken, “Bugun kitap almayı unutmayın olur mu?” dedim cunku dort gun sonra tekrar geleceğim ve arada yasak var. Bana kendisinin secemeyeceğini, beraber secebileceğimizi soyledi. Benim evim alışveriş merkezine cok yakın bunu da biliyor tabii. Ben yok dersim var falan desem de yetişiriz zaten cok yakın falan dedi girdi o yola. Gercekten istemedim zaten anlayacaksınız. Her neyse AVM ’ye girdikten sonra bir kitapcıya baktık yoktu hic. O kat yemek katıydı ayrıca, kahve almayı teklif etti. Ben de kibarca reddedip maskemi cıkarmak istemediğimi soyledim oysa ki biraz yalan yani. Evet tabii korona var ama cok sevdiğim biri olsaydı terasta bir kahve icerdim sanırım zaten 10 kişi falan vardı. Yani reddettim o da “E bir şey yemedin icmedin” falan dedi ben de korkuyorum koronadan bahanesiyle reddettim. Daha sonra diğer kitapcıya bakıp hemen otoparka yoneldim beni eve bıraktı. Kitabı da bulamadım. Bu arada beyefendi yurtdışında doğup buyumuş bir Turk. Arabada ben onun doğduğu ulke hakkında birkac soru sordum. Bana yaşından olgunsun gibi laflar etti. Bir festivalden bahsediyorduk, sen icki icer misin dedi. Onun icin bunlar normal de olabilir. Asla yadırgamıyorum. Sonucta 25 yıl yurtdışında doğmuş buyumuş, Turkiye ’ye sonradan gelmiş buranın kulturuyle alakası yok. Ben tabii kendimce bir haftadır tanıdığım bir kızın kocamla alışveriş merkezine gitmesini ve kahve icmesini istemezdim sanırım. Ozellikle bana soylemeden. X hanımın da haberi olmayınca ben cok uzuldum, belki adam eve gidince soylerdi bilmiyorum ama daha onceki iş tecrubemden dolayı cok tedirgin oldum. Bana olan guvenini kaybeder diye korktum. Ve kendisine “X hanım selam. Biz x beyle alışveriş merkezine uğradık kitap secmek icin, kendisi benden yardım istedi fakat bulamadık. İnternette buldum, bunu sipariş edebilir misiniz?” dedim. O da gordu, hic adeti değildir gordukten beş dakika sonra yazdı. Ama bir sıkıntı olmadı bana karşı iyi davrandı. Bazı arkadaşlarım neden yazdın adam şimdi sana gulecek neyi buyutmuş diyecek dedi, bazı arkadaşlarım iyi yapmışsın senden mesuliyet kalkmış dedi. Bilemedim, bu aileyi hep goruyorum. Gercekten adam dalga gecmiş midir? Ya da acaba kendisi de soylemeyecek miydi karısına? Nasıl davranmalıyım? Neden surekli başıma geliyor onu da gercekten bilmiyorum. Bu arada beyefendi benden 15 yaş buyuk.