ilk defa bu tarz bi konu acacağım ama lutfen bana onyargılı olmayın ben sadece laubaliliği sevmiyorum, konuyu anlatınca anlayacaksınız zaten. mevzu şu.. kısmetse inşallah ocak 27'de kınam 28'inde de nikahım var. ben kucukluğumden beri duğun değil de kına hayali kurardım. bir de babam vefat ettiği ve bugunu goremeyeceği icin baba evimden cıkışım, kına toreni bana cok daha anlamlı geliyor. ve bugunde de sadece en sevdiklerimin yanımda olmasını istiyorum... (hoş bu donemde ablam bile aylar oncesinden bugunu bilmesine rağmen kına duğun vs hicbişey yapma evlen git diyen bi insan kınaya gelmeyeceğini, nikahıma katılıp gideceğini soyledi / farklı şehirlerdeyiz. kına da zaten ev icinde cok az insanla olacak).
korona nedeniyle taş catlasın 8-9 kişi kadar evde bir toren yapacağız. belki daha da az hatta. gelen kişiler oldukca temkinli insanlar ve cok yakın arkadaşlarım. 2-3 tanesi iş yerinden arkadaşım ve her gun goruşuyoruz. 1-2 tanesi evden calışıyor bu surecte... demem o ki hastalık riski olan/temaslı vs kimse olmayacak cok şukur. şimdiiii....calıştığım ofiste bi arkadaş var şu an doğum izninde. ismi Ayşe olsun. ayşe yapısı gereği boşboğaz bir kız. cok dedikoducu ama bir o kadar da canayakın gorunur. patrona şirinliği bitmez. kime iş yaptıracaksa kimden menfaati varsa ona yanaşır. şoyle ornek vereyim ben ona işle ilgili bişey sorardım, eğer o işle ilgili bilgisi yoksa veya bir hatası varsa konuyu nasıl olur anlamam benim kaynanama, gorumceme , yok sana ne takacaklar yok bilmemne bunlara getirir. ben asıl konuyu unuturum. demek istediğimi anladınız mı? oyle bi laf cevirir ki...hic hic sevmediğim mevzular. 1-2 yalanına da şahit oldum (şehir dışına otobus masrafı diye gosterip taksiyle gitmeler falan) daha once biz stajyerken bi sevgilisi hakim olmuştu onun arabası onunde foto atmalar hakim sevgilim cicek yollamış falan boyle bi tip. gecen yıl cok ağır bi hastalık gecirdim, yoğun bakımda kaldım tam nişanıma 1 ay kala. hastane ziyaretimde bana iyi kilo vermişsin kız diyordu. daha anlatsam neler var... ama diğerleri amaan ayşe işte ahahah deyip geciyorlar. bana ise inanılmaz samimiyetsiz geliyor. doğum iznindeyken de anca diğerleri vasıtasıyla arayıp konuşmuşumdur. acayip meraklı ve boşboğaz. gecen gun ben ofiste yokken bebeğiyle ofise gelmiş. ben ufak bi estetik operasyon gecirdim ama patronun haberi yoktu. arkadaşlar biliyordu sadece. goz batacak belli olacak bişey de değildi ki patron farketmedi bile. bizim kızlar bunu soylemişler. gitmiş hemen patronaayy gordunuz mu, nasıl olmuş yakışmış mı sizceee bilmemne demiş. kızı az cok anlayın diye anlattım bunu. ve net olarak ben bu kızı o gun yanımda etrafımda istemiyorum. meraklı meraklı evi gezecek kesin.
ama gel gor ki ofisten ikimizin de samimi olduğu 2 arkadaşım gelecek. ben bu kızı nasıl cağırayım da gelmesin? cağırmasam olmaz kesin lafını cıkarır, hic cekemem. kullanabileceğimiz malzemeler: korona, yeni doğum yapması...? başka neler olabilir fikir verir misiniz? nasıl sorsam sizce?