merhabalar hanımlar.
ben universite son sınıfta muhendislik okuyorum, İzmir'de yaşıyorum. nasipse temmuz-ağustos gibi mezun olacağım. yıllardır hep İstanbul'da yaşama hayalim var bunun icin de hep planlar yapar, ailemi bu fikre alıştırırdım. zaten şehir dışında okuyorum yalnız yaşamayı seven, bilen biriyim. kendime bakmak konusunda bir tereddutum yok aslında ama İstanbul korkutuyor. evet aşırı derecede orada yaşamak istiyorum, tek başıma sokaklarında gezip boğaz havası almak istiyorum.. bir yanım da korkuyor. buyuk bir metropol olmasından, binbir turlu insan olmasından, dolandırılmaktan, hırsızlık yaşamaktan gibi gibi. iş başvurusu yapacağım alan İstanbul'da daha cok, bu konuda İzmir'e gore daha cok seceneğim var.
soruma gelecek olursam yeni mezun biri İstanbul'da gecinebilir mi? hangi semtler diğerlerine gore iyidir, tek başıma yaşamaya uygundur? once Bursa gibi bir şehirde başlayıp sonra mı İstanbul'a gecsem ya da hic gecmesem hayalimi bırakıp İzmir'de mi başlasam? bu arada bir de nurtopu gibi kyk kredim olacak. yol gosterilmesine ihtiyacım vaar