Merhaba, umarım iyisinizdir. Hemen olaya geceyim bu aralar ailemizin ikilemde kaldığı bir konudan bahsetmek istiyorum.

Buyuk bir şehirde yaşıyoruz ve oturduğumuz yer konum olarak cok guzel herkesin oturmak istediği yerlerden birinde fakat gercekten yuksek bir kirası var. Normalde başka bir evimiz vardı oradan gelen kirayla karşılıyorduk ama orayı babam şu anlık bize herhangi bir maddi yararı olmayacak bazı yatırımları icin sattı ve boyle olunca kiranın yuksekliği gozumuze batmaya başladı. Sadece kira da değil sizlerde durumlar nasıl bilmiyorum ama doğalgaz şimdiden 600tl geldi sanki fırın yakıyoruz. Ust ve alt komşumuz acmadığı icin daha cok yakılıyor hem de babam bu konularda biraz gurur yapıyor uşutup hasta olacağınıza yuksek gelsin diyerek. Elektrik su bile bu kadar olmasa da yarısına denk gelecek şekilde geldiği icin ciddi bir şekilde sadece fatura masrafımız var.

Bir de eve bazen destek olan abim de ayrı eve cıkma kararı aldı yani bu donemde cok daha zor durumda olan insanlar var şikayet etmek yanlış olur ama bizim de kendimize gore maddi sıkıntılarımız başladı diyelim.
Şimdi abimin işi dolayısıyla cok cuzi miktar (300 tl gibi neredeyse bedava) kira odeyeceğimiz bazı faturaların da kiraya dahil olduğu lojmanda yaşama seceneğimiz var. Bugune kadar hic duşunmemiştik cunku şehir merkezinden cok uzakta olduğu yetmediği gibi neredeyse medeniyetten bile uzakta. Yurume mesafesinde bakkal bile yok. Deniz kıyısında ve kucuk bir plaja sahip ama pek de lojmana benzemiyor aslında. Ben oraya 2 gunden fazla tahammul edemiyorum cunku gittiğimiz zaman cok sıkılıyorum hicliğin ortasında gibi hissediyorum kendimi. Ailem yılbaşından sonra oraya taşınma gibi bir secenek sundu, babam birkac yıl kalırsak guzel bir birikim yapabileceğimiz duşuncesinde olduğu icin. Maddi konudan gercekten cok karlı neredeyse insanların ev gecindirdiği kadar bir miktar cebimizde kalacak ama diğer yandan da her şey para değil diye de duşunuyoruz. Tamam cebimizde daha fazla para olacak ama sonucta bunu nerede harcayacağız bu sefer? Şehir merkezine o kadar uzak ki hicbir yere gitmek mumkun değil arabayla bile zor. Ben ve annem her şeye birikim olarak bakamıyoruz biraz da o anki mutluluğumuz onemli. Ortak bir karar almamız gerekiyor ama gercekten bir turlu bilemedik ne yapacağımızı siz olsanız ne yapardınız? Birikim daha mı onemli şu an bulunduğumuz şartlar icerisinde?