Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ancak ilk defa konu acıyorum. Yaklaşık 3 senedir devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ve ben akademik kadroya girmek icin uğraşıyorduk. Maalesef akademik kadroya yerleşmek icin tum şartları sağlamamıza rağmen, kişiye ozel kadrolar acıldığı icin işsiz kaldık. Ben 29, erkek arkadaşım 34 yaşında. Ben şansımı daha da arttırmak icin Ales ve YDS puanlarımı yukselttim ancak yine sonuc alamadım. Bu surecte erkek arkadaşımın umudu kırıldı. Ayrıca başvurularda 35 yaş sınırı olduğu icin şansı kalmadığını duşunerek doktorayı yarım bıraktı. Şimdi ciceği burnunda bir subay kendisi. Ben doktoraya devam ettim ve bitirme aşamasındayım. Doktorayı yaptığım universitede kadro boşluğu var ve doktorayı bitirince bana kadro acacaklarını soylediler.

Sevgilimin artık bir işi olduğu icin bir an once evlenmek istiyor. Ancak oğrendim ki eğer evlenirsek eş durumundan tayin isteyemiyor. Daha doğrusu bir şehirde sabit duramıyor. Eğer evlenirsem yıllardır hayalini kurduğum, uğruna o kadar calıştığım kadroyu elimin tersiyle itmiş olacağım. Cunku benim kadrom cakılı kadro, ben de eş durumundan tayin isteyemiyorum. Subay eşi olmanın sorumluluklarının cok ağır olduğu yonunde şeyler duyuyorum ve okuyorum. Kafam karmakarışık. Eşi subay olan akademisyenler var mı aramızda? veya eşleriyle ayrı şehirlerde ilişkilerini yurutenler var mı? subay eşi olmanın zorlukları nelerdir? Bu sorunu nasıl cozebilirim. Sevgilimden de kadrodan da vazgecmek istemiyorum. Fikir ve onerilerinizi bekliyorum. Teşekkurler