Merhabalar,
Eşimin abisi farklı şehirden bizim bulunduğumuz şehirdeki işlerini halletmek icin geleceğini eşime haber vermek icin aradı. Aradığında gelince goruşmek istediğini evi ziyaret etmek istediğini falan soylemiş.
Farklı zaman olsa misafir edeyim ama pandemi bu kadar cığırından cıkmışken, ben de hamileyken boyle bir riski kendi aile uyelerim icin bile almıyorum. Eşim de ben de evden calışıyoruz şimdiye kadar kurallara hep uyduk. Ben ne kardeş ne akraba ne arkadaş goruşmuyorum.
Eşim abisini reddedemeyip kısa tutarız goruşmeyi diyebildi ancak telefonda. Ama biliyorum ki goruşulursa laf lafı acıp saatler surer. Evde goruşmeseler bile arabayla turlarlar en kotu. Bir yolunu bulurlar bıraksam. Ama eşim virus kapsa ben yine tehdit altındayım.
Sizce cok mu abartıyorum bırakayım goruşsunler mi?
Yoksa haklı mıyım?
Not: abisinin bu şehirde kurulu kendi evi de var. Ve kendisi pandemide duğun yapmış biri. Yani dikkat etme anlamında guven vermiyor.
Not2: farklı şehirdeki kendi ailemi bir senedir gormedim pandemi sebebiyle.
Not3: eşim kısa goruşmek icin abisinin evine gitti maskeli şekilde oturmuş. Ama abisi beni arayıp bu gece eşin burada kalsın falan dedi gulerek. Ben de ben evden cıkmıyorum dikkat ediyorum o yuzden eşimin de dikkat etmesi lazım dedim. Biz de dikkat ediyoruz dedi. Sonra dun başka birinin evinde kaldığını soyledi. Ben eşimle konuşacağım diyip kapattım.
Baya sinirlendim sanki eşim abisine benden izin aldırmak icin beni aratıyor gibi geldi. Hem de adam dikkat ediyorum diyip dun başkasının evinde falan kalmış bu nasıl dikkat etmek.
Eşimi arayıp neden beni aratıyorsun seninle anlaşmadık mı kısa goruşeceğiniz konusunda dedim. Ben reddettim kalmayı o yuzden seni aradı dedi.
Şimdi yine kotu gelin kardeşimin kalmasına izin vermedi diye dedikodumu ceviriyorlardır.