Konuma zaman ayırıp cevap yazan herkese cok teşekkur ederim.

Merhaba KK hanımları,
2 yıllık evliyim ve şuan kiracıyım kayınvalidemlerle karşılıklı binalarımız yani cok yakınız ve onlarla ilgili asla bir sorunum yok kayınvalidem ayrı kayınpederim ayrı kaynım ayrı pırıl pırıl mukemmel insanlar gercekten. Size danışmak istediğim ise ev sahibimizin oğlu evleniyor ve bizim oturduğumuz evde oturacak dolayısıyla evden cıkmamız gerekiyor bunun icin de 7 ay vaktimiz var aralıkta evlenecekler kasım da boşaltırsınız evi dediler şimdi benim zaten bir evim var elhamdulillah yani kayınpederim tazminatını aldı işyerinden biz de duğundeki takıları kattık ve ev aldı bize. Evimiz bahce katı bizim daireden sonra yukarı da 3 kat daha var cok yuksek bir bina değil şuan evimizde kiracı var ve biz birkac ay sonra oraya gecicez ama evde oturanlar 1 kere (ya da bize o kadar soylediler ikincisi ucuncusu oldu mu bilmiyorum) 2 ayrı tuvalet var evde yukarıdan lavaboya bebek bezi attıkları icin (cahilliğin had safhası) yer tuvaletinin taştığını soylediler bu yuzden tesisatcı cağırmışlar falan filan tabii kiracının eşi ev hanımı olduğu icin farkedip hemen mudahale etmiş. Şimdi bu konudan sonra eşim kıllandı biz ikimiz de calışıyoruz evde yokken olursa naparız satalım en iyisi bu evi dedi.
Şimdi soruyorum sizlere; Her işinize yardım eden, siz evde yokken evinize gelip silip supuren, yemeğinizi yapıp tabağınıza kadar masanıza koyup hazır eden bir kayınvalide ve bir şeye karışmayan, beğenmediği bir hareketiniz olsa bile yuzunuze vurmadan kırmadan uyaran kayınpeder bir de sizden 10 yaş kucuk kayın ile aynı evde yaşamayı kabul edip dubleks daire de mi oturmak ? Yoksa ne kadar iyi olursa olsunlar ev ustune ev olmaz,fazla samimiyet tez ayrılık getirir ben ne olursa olsun kendime ait ayrı evim olsun diye mi duşunmeliyim ?
Babam dubleks ya da yukarı ki katlar her zaman bahce katından iyidir bence taşın daha iyi bir evin olur diyor (bahce katı evimiz kotu değil bu arada 3 yıllık bina ve odalar kare buyuk camı da duvarın ortasında yukarıda falan değil o yuzden karanlık oda yok) annem de ne olursa olsun siz artık eşinle ayrı bir ailesiniz bir oturmayı kabul etme diyor. Cok aradayım ne yapmalıyım? Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum şimdiden teşekkurler.
DİPNOT: Hepinizin cevaplarını okuyacağım ve en son zaman ayırıp cevap yazan kimseyi atlamış olmamak icin toplu teşekkur edeceğim burada