Merhaba dert ortaklarım,
Kulube uye olduktan sonra son 5 yılda actığım tum konuları tekrar okudum ve bir kez daha anladım ki eşimden boşanma kararı verdiğim en doğru karar.
Şu an ayrı yaşıyoruz (10 gun oldu), eşim ailesinin evinde, ben 4 yaşındaki oğlumla evimdeyim. Cok huzurlu ve sakinim.
Eşime boşanmak istediğimi direk olarak soylemedim, biraz ayrı kalmamız gerekiyor dedim, oyle ikna ettim eve donmemesi icin. Cunku pat diye soylersem agresifleşecek biliyorum. Kavga dovuş olmadan, sessiz sakin boşanalım istiyorum. Oğlumuz icin de bu en hayırlısı olur.
Ancak korkuyorum, anlaşmaşı boşanmaya yanaşmayacak diye. İş cekişmeliye donerse cok yıpranacağız. Tum cirkinlikler ortaya dokulecek, kaybeden o olur sonunda ama ben yine de iş cirkinleşmesin istiyorum.
Evin kilidini değiştirtecektim bugun, onu da erteledim. Once bi adam akıllı konuşayım, bak ben artık boşanmak istiyorum, kesin, net diye sonra değiştirteyim diye duşundum. Cunku adamın tepkilerini biliyorum anahtarı kapıyı acmazsa.
Başından boyle bir boşanma gecmiş guclu kadınlardan akıl almak istiyorum. Nasıl ikna edeyim adamı delirtmeden anlaşmalı boşanmaya? Cunku benimki hala benim ona inat yaptığımı, şımarıklık yaptığımı duşunuyor. Hatalarını asla kabul etmiyor.
Bir de boşandıktan sonra sanırım evimi kapatıp annemle babamın yanına yerleşeceğim oğlumla, cunku tek maaşla evi gecindirmem inkansız. Ama evimi, eşyalarımı, duzenimi bırakacak olmak bana cok koyuyor. Cok seviyorum evimi, oğlumla cok mutluyuz burda eşim yokken. Bu durumu yaşayanlar nasıl atlattı bunu? Yeniden baba evine donmek cok zor mu? Annemle babam cok cok destek oluyorlar bana, hic sorun cıkarmazlar ama yine de oğlum bu yeni duruma nasıl adapte olacak, birsuru soru var aklımda.