Kayınvalide derdi cidden bi değişikmiş. Surekli sorun hissetmesi gibi bir şey insanın.
Aynı mahallede oturuyoruz, eşimin işi sebebiyle. Benim de cok sevdiğim bir semt o yuzden rahatsızlık duymuyorum bundan.
3 ayı gecti evliliğimiz. Cok şukur bugune kadar iki aile arasında da kendi isteklerimiz doğrultusunda da dengeyi kurduğumuzu duşunuyorduk. Son surecte surekli gelmiyorsunuz sitemleri, oğlu yokken bana evin işine gelen yardımcı kadınların beni sorması gibi laf sokmaları... Surekli beni beklediklerini ifade eden cumlelerini gormezden geldim hep.
Son bir kac misafirin cağrıdı birinde deneme sınavım ve dersim (kpssye calışıyorum) , birinde işim -ki olmasa da gitmezdim, dayısı gelmiş ve bir gun oncesi teyzesi orda diye gitmiştim-, bugun ise benim de tanıdığım sevdiğim birileri benim yaşca buyuk eski iş arkadaşlarım gelecekmiş. Eşli bir oturma idi eşim de gitmek istemediği icin bize ozel bir program yaptı. Hafta sonumuz var sonucta birlikte zaman gecirmemizden daha doğal bir durum yok. Sabahtan aradım. Yapılacak bir şey var mı, eğer yapmadıysan tatlı yapayım dedim. Akşam olmadan tatlıyı bıraktım oradan da eşimle buluşup alışverişe gittik.
Tabii tatlıyı bırakmaya gittiğimde bir suru laf...
Kesinlikle kavga etmek değil ama.. Neymiş efendim gelinlik boyle olmazmış, kendisi her gun gidermiş falan filan.... Misafir geldiğinde benimmde o evin bireyi olarak evde olmam gerekirmiş. Annemin misafiri olunca gitmiyor musun gibi gereksiz tripler.. Eşine de soyleme ben oğlumu biliyorum yukselip bu eve giremeyecek kadar kavga ederiz diye sana soyluyorum dedi. Az gidiyormuşuz her gun eşim olmadan olsa bile uğramam gerekiyormuş. Bi kahveye gelsen ne olur vs..
Kahveye gitsem tum gun ve akşamım gidecek onu bildiğim icin ders cıkışı falan gitmiyorum.
Ben de acıkca anlattım evlendiğimizden ilk zaman musaittik ve yazın sıcaktı daha cok geliyordu su an benim derslerim de eşimin işleri de yoğunlaştı. Sonucta biz de ayrı bir evimiz hayatımız var misafirlerimiz oluyor gitmemiz gereken yerler oluyor yeri geliyor cok yorgun olup dinleniyoruz evde calışmamız gereken dersler var diye anlattım. Yoğun olunca insan yapacağı bir şey olmuyor dedim. Evde gorumce var eve hemen her gece 11 civarı geliyor kimse de demiyor ki misafir var evde gel. Geline soylemesi kolay geliyor tabi.
O yoğun işte dersleri, programlarıolunca ona bir şey diyemiyorum demesin mi.. Her akşam konser sinema tiyatro kafe vs..
Ben de biz de yoğunuz arkadan konuşmayıp yuzume soylediğiniz icin teşekkur ederim ama bende halimizi arz ettim dedim. O da biz hem calışıp hem her şeyi yaptık gece laclara kadar camaşorla uğraşırdık dedi. Eşime anlatmayı diye de sıkıca tembihledi.
Tabi ben hemen anlattım olanı biteni.. Cunku neden yani bir evin duzenini a cak o Kuran iki kişi bilir nefret ediyorum boyle yaptıklarında.. Gidesim varsa da gitmek istemiyorum