Merhabalar bu konumuzda Samsung Cihazlara magisk ve TWRP nasıl Atılır onu anlatacağım.

NOT: Cihazınızın başına geleceklerden sorumlu değilim cihazınız bootlop olursa stock ROM atarak cozebilirsiniz.
Gerekenler: Sağlam bir şarj kablosu Bilgisayar

Ve şimdi nasıl yapıldığına dair bilgiyi paylaşalım.

Oncelikle cihazımızın ayarlarına girelim ve cihaz hakkında bolumune tıklayalım. Cihazımızın model kodunu alalım. Bu aldığımız kodu not edelim lazım olacak (yeni modeller icin) yazılım bilgisi bolumune girip yapım numarasına 7 kere ard arda basalım (eski modeller icin) cihaz hakkında bolumune girdikten sonra yapım numarasına 7 kere ard arda basalım bunu yaptıktan sonra geliştirici seceneklerini acmış olacağız Cihaz hakkında bolumunden cıkıp geliştirici secenekleri ne tıklayalım USB hata ayıklama ve OEM kilit acma seceneğini işaretleyelim (OEM kilit acma seceneği yeni modellerde vardır) Daha sonra bilgisayarımızdan Samsung USB DRİVER adlı programın kurulumu yapacağız
USB driver link: Android USB Driver for Windows | SAMSUNG Developers
Ve bu siteden indirme işaretine basıp USB driver setup programını kuracağız
10. USB driverları kurduktan sonra magisk dosyasını telefonumuzun hafızasına indireceğiz

Magisk link: Magisk 20.3 (Latest Version) Flashable Zip - Download

11.siteden download magisk yazanı indireceğiz uninstaller de magisk i telefondan veya tabletten silmek icin
12.daha sonra bilisayarımıza Odin3 adlı yazılımı indireceğiz

Odin3 link: Odin3
13. Siteden Odin3 indir adlı tuşa basacağız ve indirdiğim dosyayı rardan cıkartma işlemi yapacağız
14. Bu işlemleri yaptıktan sonra cıhazımızın model koduna uygun olan TWRP dosyasını indireceğiz
NOT: Eğer model kodunun dışındaki bir TWRP'yi cihazımıza flashlarsak cihaz bootloop olabilir bu sorunu stok ROM ile cozebilirsiniz.
15. Uyumlu TWRP dosyasını bulmak icin cihazımın model koduyla aratacağım yani ben mesela Samsung Galaxy J7 Prime SM-G610F model bir cihaz kullanıyorsam Google'da "Samsung SM-G610F TWRP" diye aratacağım
16. İndirdiğimiz tar. MD5 uzantılı dosyayı masaustune atıyorum
17. Daha sora cihazımı kapatıyorum ve bilgisayarımızdan Odin3 yazılımını acıyoruz
18. Cihazımızı download modda acmak icin şu kombinasyonu yapmamız gerek (S7 ve altı yani Home tuşu olanlar) Ses kısma Tuşu+Home Tuşu+Power(acma kapama)tuşu (S8 ve ustu yani Home tuşu olmayanlar) Ses Kısma Tuşu+Bixby tuşu+Acma-Kapama Tuşu
19. Daha sonra şoyle bir ekran goreceksiniz:

Yeni modeller eski modeller

20. Daha sonra cihazınızı şarj kablosu ile bilgisayarımıza bağlıyoruz ve ses acma tuşuna basıyoruz
21. Daha sonra Odin3 yazılımından AP bolumune tıklayıp masaustune attığımız tar. MD5 uzantılı dosyayı seciyoruz ve log bolumunde leave CS yazısı cıkınca start diyoruz ve ekrana yeşil bir kutu yandıktan sonra cihazımız normal bir şekilde acılacak
22.cihazımızı kapatıp şu kombinasyonu uygulayacağız (Home tuşu olan modeller) ses acma tuşu+Home tuşu+acma kapama tuşu (Home tuşu olmayanlar) ses acma tuşu+Bixby tuşu+acma kapama tuşu
23.bu tuşlara samasung Galaxy yazısı gelene kadar baslı tutuyorum ve yazı geldikten sonra elimi tuşlardan cekiyorum
24. Şoyle bir ekran gelmesi lazım:

Foto buyuk ama olsun onemli değil
25. Buradan kırmızı ile işaretlediğim cizgiyi kaydırıyoruz ve install sekmesine geliyorm
26. Daha sonra sdcard adlı klasoru buluyorum ve giriyorum cihazmızın dahili hafızazı gelecek karşımıza
27. Magisk dosyasını indirdiğimi yeri bulalım ve magisk dosyasına tıklayalım
28. Karşıma bir ekran gelecek ekranın en altındaki cizgiyi kaydırıp biraz bekleyelim daha sonra ekranın en altında iki secenek cıkacak
29. Buradan reboot System diyoruz
30. Şoyle bir şey cıkması lazım:

31. Buradan yuvarlak icine aldığım do not install seceneğine tıklıyorum
32. Cihazımız yeniden acıldığında magisk Manager diye bir şey goreceksiniz bu uygulama SuperSU gibi bir şey ama daha iyisi bu uygulamadaki magisk hide adlı seceneği kullanarak rootu uygulamalardan gizleyebilirsiniz

Yani artık cihazınıza başarılı bir şekilde magisk kurmuş oldunuz ama cihazınız acılmıyorsa stock ROM ile cozebilirsiniz.