Merhaha Arkadaşlar
Bildiğiniz uzere ne yazıktır ki YouTube oyle şeffaf bir kuruluş değil bircok konuda nasıl davrandığının net bir acıklaması maalesef yok. Hal boyle olunca icerik ureticiler haklı olarak biz partner firmalarının destek bekliyor. Ancak uzun zamandır neredeyse tum partner konularıda insanların ozellikle iki konuda imkansız beklentiler icerisinde olduklarını goruyorum.
İstedim ki en azından bu iki konuya acıklık getirelim de arayışlarınızı doğru şekillendirin.
1- Abone, İzlenim, Like
Bu taşı hangi deli kuyuya attı bilmiyorum ama nasıl bir atış yapmışsa herkesi inandırmayı başarmış. Arkadaşlar istisnasız soyluyorum yeryuzunde hicbir partner firmasını boyle bir hizmeti yok. Olmasına imkan ihtimal de yok..
Sadece şoyle bir durum var.. Bazı firmalar kendi sitelerinde partnerlerinin videolarını yayınlarlar ve oradan izlenim cekebilirler orneğin Zoomin gibi. Ancak bu şekilde sistemlerin gozle gorulur bir artış sağlamayacağı aşikar cunku kimse girip zoominin offical sitesinden video izlemiyor.
Bunu yapmanın diğer bir yolu da cok guclu sosyal kanallara sahip olmak.. Eğer elinde gercekten devasa sosyal ağlar olan bir patner firması olsa bunu pekala yapabilir. Ancak bildiğim kadarı ile boyle bir ağa sahip partner firması yok varsa da biz şu ağları kullanarak yapıyoruz diye acıklayan yok. Yani bu maddeyi de eleyebiliriz.
Geriye birtek capraz promosyon kaldı. Ulkemizde bu işi en aktif kullanan şuphesiz ki MediaKraft. Ancak onlar bilindik partner firmaları gibi surekli kanal kabul eden bir ağ değil. Kendi iclerinde kanal ureten yada gelecek gordukleri kanalları kendileri davet edip bunyesine katan bir ağ. Yani bu maddede yatar anlayacağız..
En basit şekilde şoyle duşunebilirsiniz aslında. Eğer bir partner firmasının istediği kanalı istediği an yukarılara cekebilecek gucu olsa neden biz icerik oluşturucular ile calışsın? Kendi bunyesinde kanalları yapıp yukarı ceker bize neden ihtiyacı olsun ki? Bariz ornek yine MediaKraft.
Birde bot meselesi var tabi.. Bazı arkadaşlar YouTube'un bazı ağların yada kanalları bot kullanımlarına goz yumduğunu duşunuyor.. Bunu %100 bilmemiz imkansız olsa da şahsen ben boyle birşeyin olacağına ihtimal vermiyorum.
Anlayacağınız bu beklenti kulliyen yanlış.. Hicbir firmanın bu şekilde bir hizmeti olmasına imkan ihtimal yok.
2- Kanalımı Doğrula Ağına Katılayım
Neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde insanlar kanallarının adlarını doğrulamaya fena halde takmış durumdalar. Bu işlemin kanalınız adının yanında bir OK işareti gorunmesinden başka hicbir artısı yok. Ne izlenim ne abone ne de başka birşey. Sadece prestij diyebilirsiniz belki oda kime gore neye gore...
Ancak sonuc olarak hicbir partner sizin kanalınızı siz ağlarına dahil olmadan asla onaylamaz. Hatta yuksek ihtimal ile kanallınız ağa dahil olduktan hemen sonra da onaylamaz. En iyi ihtimalle gercek anlamda cook cook buyuk bir kanalınız vardır ve sizi ağına dahil etmek icin katıldıktan sonra bunu isterse yapabilir elbette bu durumda da en kotu 1 yıllık sozleşme imzalamanız gerekecektir..
Ozellikle bu iki konu surekli one cıktığından acıklama gereği hissettim şuphesiz bircok arkadaşımız bunları biliyordur ama bilmeyen cok arkadaşımızın da olduğu acık.. Hadi kalın sağlıcakla..
Partner Firmalarından Yanlış Beklentiler Hk.
Youtube Partnerlik0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Youtube Partnerlik
- Partner Firmalarından Yanlış Beklentiler Hk.