Merhabalar,

Bugun yeni başlayanlar yada MCN secerken zorluk yaşayanlar guven problemi duyan arkadaşlar icin MCN sisteminin odeme mantelitesini anlatıyorum.

Oncelikle yerli mi yabancı mı sorusunu giderelim. Odemelerinizi yasal eksiksiz ve problemsiz zamanında almak istiyorsanız yerli bir MCN şirketi tercih edin.

Yeni cıkan kanunlar ve yasalara gore biliyorsunuz bu ulkede neredeyse vergisiz hic bir iş yapılamaz oldu.

Yurt dışındaki firmalar banka uzerinden rahat bir para akışı sağlayamıyorlar. Cunku devlet inceliyor ve şirketten her cıkan para icin fatura, her fatura icinde vergi alıyor.

Şirketler ne yapıyordu? Paypal ve Skrill gibi odeme yontemleri ile gonderiyorlar. Vergi'ye filan takılmıyorlardı.

Turkiye Cumhuriyeti'de dedi ki hacı sen hayırdır? Benim ulkeme para giriyor nerede bunun vergisi? Boyle olunca Turkiye'de illegal yada yasal olmadan yurt dışı bazlı calışan firmalar problem yaşadı.

Yani mumkun olduğunca Yurt dışı firmalarına ve Yurt dışı bazlı calışan Turkiye'de resmiyeti olmayan firmalar ile calışmamanız yonundeyim. Yoksa odemeleriniz ay biz yatırdık banka gondermedi. Gonderemiyoruz, biraz daha bekleyin mevzusuna girer. Bekledikce bekler kaldıkca kalırsınız.

Yerli MCN firmalarına gelelim. Normal olarak bir MCN'nin odeme yapma planını anlatıyorum. Bu sabittir, esnemesi halinde firmanız sorumlu oluyor.

Orneğin Ocak ayında bir para kazandınız 300$ bunun odemesini Google Şubat ayının sonunda rapor ile sizin MCN firmanıza yatırıyor.

MCN firmanızda bunu Mart ayının 1'i ile 5' arası size yatırması gerekiyor. Normali bu, bunun dışında olmayan olayları bir sorgulayın derim.

Sevgiyle kalın.