Merhaba, kk'nın guzel hatunları

Bir yakınımızın oğlunun madde bağımlılığı var yıllardır. Yakınımızın (cocuğun annesinin) bu konularda hicbir bilgisi yok, kaldı ki benim de bu konularda hicbir bilgim yok ama eli kalem tutuyor, okumuş, etmiş bizden bilgilidir diyerek benden ve annemden yardım istedi. Oğlumun bu illetten kurtulması icin ne yapabilirim diye, dun annemi ağlayarak aradı. Kadın en buyuk oğlunu da bu lanet olası bağımlılıktan dolayı 10-11 sene once kaybetti. Oğlu da kendindeyken annesine yakınıyor beni kurtar, niye benim icin bir şeyler yapmıyorsun diye. Bu sorun yıllardır var ama ben de inanın bu konularda hic bilgi sahibi değilim. En son annem tv'ye cık, yardım iste dedi ama bu da cozum mu bilmiyorum. Cocuğun sadece kendine zararı yok tabi, annesini, kardeşlerini de cok fazla yıpratıyor, bu illetten dolayı şiddete de eğilimi var. Yani ailece cok caresiz durumdalar.
Sizlerden ricam, boyle bir bağımlılığı olan biri icin ne yapılabilir, nereye başvurulabilir? Tedavisi icin, sonrasında normal hayata alışma durumu icin vs ailesi ne yapmalı? Sizin yazacağınız cevaplara gore bende kendilerini yonlendireceğim.