Merhaba arkadaşlar,

Az once avukat arkadaşımla konuştum, bu arkadaşım şirket telif reklam vb. davalar konusunda bilgisi olan bir kişi. Ben zamanında şu videoyu yapmıştım,

Coca Cola'ya dava sureci başlatmıştık, acamadık ama. Ben bu videoyu, Coca Cola'nın Ozcan Deniz'li reklamından tam 2 sene once yapmıştım, Google'a ''Kola İsteyen Hintli'' yazınca goreceksiniz ne kadar populer olduğunu, kanıtlarımız da vardı. Ama şu yuzden dava acmadım, kaybetme durumu olursa en az 1 trilyon isim hakkı zararı odemem soz konusu olacaktı. Kazansaydım o zaman 500 ila 1 trilyon arasında ben kazanacaktım. (Şaka değil,kazanırsan bu rakamlarda cezaları) . Gelelim Ozgun Kanal'ı kapanan arkadaşlara;

Şimdi dediğine gore, eğer bir anlaşma yapılıyorsa reklam uzerinden pay verilecek diye ve Youtube hic bir telif hakkı olabilecek meta kullanmayan kanalı kapatıyorsa, dava acılabilir ve yuksek rakamlarda tazminat alınabilir. Cunki reklam payını size vermiyor boylece kendisine bırakmış oluyor. Bu da haksız kazanca giriyormuş. Ama kesinlikle onemli olan şu,

1) Kanalda hic bir şekil de telif hakkı olacak meta kullanmamak
2) Videonun kendine ait olduğunun spatını yapmak

Bu konuda bilgilenmek amacıyla sormuştum, sizlerle de paylaşayım dedim. İyi calışmalar dilerim, bol kazanclar.