Aksam kp arıyor bize gelin torunumu ozledim. Kv ve kp memleketteydi yeni gelmişler. Bildiğin yeni gelmişler yani daha otabandan yeni cikmislar eve doğru ilerliyorlar. Neyse dedi eşim mubarek gun kalpleri kirilmasin kapınin onunde bekleyin geliyorum dedi.
Gittik cocuk yolda uyudu. Apartman kapısı onunde buluştuk. Kv uyudu diye dokunmadan rahatsız etmeden gordu. Kp se uyuyor mu uyandır şunu dedi uyuyor neden rahatsız edeyim dedim. Eliyle cocuğu durttu manyak adam. Cocuk irkildi uyandi diyerek kucağına almaya calıştı. Vermedim terli zaten diyip cektim. Bir bakışı vardı o an bana sanki kufur ettim.
Neyse eve geldik Kaynim aradi. Şunları diyor abisine;
Yine akşam akşam size giydirdi babam. Yengeme kızmış arabadan inmedi ben onun ayağına gittim bilmem ne.
Terbiyesiz adama yanıma geldiğinde dedim ki. Kapıyı acamıyorum cocuk kilidi kalmış inemedim kusura bakmayin. Zaten cocukta terli. Tamam tamam dedi. Sonra da arkamdan bu terbiyesizlik.
Kaynimin arayip bunu yetistirmesini de hadi gencliğine salakligina veriyorum.
Bu insanların artık en ufak kusurunu dahi idare etmek istemiyorum. Herseyleri bana cinnet sebebi olabiliyor.
Ne dersem aksini yapıyorlar cocuk konusunda. Cocuk yetiştirmek yeterince zor birde onların icinde daha da zor.
Cocuğuma hep kotu alışkanlıklar kazandirmaya calışıyorlar. Kapıdan giderken kucaklarina alıp gidenin ardından ağlayan peşe takılan cocuk haline gelmeyi ogretiyorlar Gel hadi senide gotureyim. Biz gidiyoruz sende gel.
Cocuk daha 10 aylık ama 100 tane boyle yanlış, bencilce ogrettikleri davranış sayabilirim.
Yaptığı kotu şeylere guluyorlar cocuk gulsunler diye tekrar tekrar yapıyor. Benim o hareketi unutturmam 10 gun suruyor.
İzah etsemde uyarsamda dinlemiyorlar. Herseyimi elestiriyorlar.
Kulagina telefon tutturup komik diye fotoğrafını cekip sulaleye gonderiyorlar. Sonra bizim telefonlarimizi oynamak icin almaya calışıyor vermeyince agliyor .
Radyasyonmus bilmem ne onları anlatmak zaten mumkun değil.
Tv izletmiyorum dedikce cizgi film aciyorlar.
Evde cocuk kapalı tv nin karşında acılsın diye bekliyor bu sefer.
Tuzlu birsey vermiyorum diyorum. Ben wc deyken turşu suyu iciriyorlar cocuğuma.
Size gelmicem yasak olan herşeyi yapiyorsunuz diyorum. Kim koymuş o yasakları ben yasak falan koymadim diyor kp. Annesi koydu diyorum. Şımarık bir cocuk mu olsun edepsiz mi olsun diyorum. ^birşey olmaaaaz ^ bi ogrenmisler bu lafı ne desem bu cevap karşıma cıkıyor.
Surekli onlarla mucadele etmek zorunda olmaktan bıktım. Ev bakıyoruz onlardan biraz uzağa tasinacagiz ama tek bir gun bile idare edecek tahammulum kalmadı ve biliyorum ki bu beni kurtarmayacak bu davranışlar devam edecek ben onları bu konuda egitemiyorum. Eşim de soyluyor ama yok. Benim ailem de yanlış davranabiliyor ama uyarınca tekrarlamiyorlar. Bunlar inada bindiriyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum ve hele o kp e hic soz geciremiyorum. Ne yapayım başka bir bahane ile arayı mi acayım kavga mi edeyim yettiler artık. .onlara ayıp etmiyim diyerek cocuğum kotu huy kazansın istemiyorum.