iyi akşamlar hanımlar.

10 aylık bir bebeğim var. İki hafta once rutin bir kan tahlili yaptıralım diye duşunup hastaneye gittik. Herhangi bir sorunu yok cocuğumun gayet sağlıklı, amacım vitaminlerini vs baktırmaktı herhangi bir eksiklik var mı diye.

Kan sayımında lenfosit değerleri cok yuksek cıktı.. doktor ben bu hastaneye yeni geldim belki laboratuarda yanlışlık olmuştur başka bir yerde daha yaptırın dedi.

Başka bir hastaneye gittik , daha once de cocuğumun devamlı muayene olduğu doktora. Tekrar aynı test yapıldı değer yine yuksek cıktı.

Bu arada fiziki muayenesinde hicbir sorun yok, boyu kilosu, lenf bezleri , dalağı, bobrekleri, herşeyi normal..

Doktor bir hafta sonra tekrar yapalım dedi belki viral enfeksiyondur gecici bir durumdur diyerek.

Bir hafta sonra tekrar gittik bu sefer hem tam kan sayımı hem de periferik yayma testi yapıldı.

Sonucu butun diğer değerler normal, lenfositler yuksek ve parcalı diye gecen hucreler cok duşuk.

Doktor şunu soyledi; yetişkin biri olsaydı bu değerler aşırı yuksek diyemezdik cok onemsemezdik, ama cocuk 10 aylık olduğu icin bu değerler yuksek kalıyor, bir hematoloğa goturun bir de o incelesin..

bu arada cocuğum şuan hala gayet sağlıklı gorunuyor, hastalık belirtisi yok, gayet hareketli aktif. İştahı yerinde kilosu vs cok iyi.

Lenfosit yuksekliği bircok sebepten olabiliyor bunların icinde en kotusu lenf ve kan kanseri gibi durumlar.

Cıldırmak uzereyim internetten araştırmadığım site kalmadı... kanserin ihtimali bile beni mahvetmeye yetti benim yavrum daha 10 aylık. Ve tabi ki bu hafta ici hemen tekrar gotureceğim iyi bir cocuk hematoloğu arıyorum.

Başına boyle birşey gelen var mı ? Tecrubelerinizi paylaşırsanız cok mutlu olurum zira kafayı yemek uzereyim...