Yaklaşık uc yıl once burada evlenme kararı vermekle yanlış mı yaptık diye sormuştum. Nedeni de evlilik hazırlıkları yaparken onumuze cıkan engellerdi. Tum engelleri aştık, evlendik, bir de guzeller guzeli bir cocuğumuz oldu.
Cok klişe olacak biliyorum ama, evlendiğim adamın icinden bir canavar cıktı. Şimdi donup bakınca keşke o engelleri aşamasaydık ve bu iş daha o aşamada bitseydi diyorum.
Evliliğimizin ilk haftasından itibaren ailesi ve akrabaları surekli arayıp benden para istemeye başladı. Benden diyorum cunku eşimin geliri benimkinin yarısı kadar, evi gecindiremeyecek durumda, maddi anlamda yukun coğu bende ve ailesi de akrabaları da bunu biliyor. Evlenirken gelirinin benimkinden az olacağını zaten biliyordum ve asla sorun etmedim, kim ne kazanıyorsa ortaya koyar ve kimseye muhtac olmadan gecinir gideriz dedim. Ama hic oyle olmadı.
Habire arayan ailesi ve akrabaları benden borc para istiyorlar, elleri bollaşınca geri verecekler sandım ve istedikleri miktarları verdim. Ama giden gelmedi. Aradan uzun zaman gectikten sonra eşime ne zaman geri odeyecekler dediğimde de psikolojik eziyet gordum. Ve bu sırada para istekleri devam etti. Ama artık hicbir akrabasına ve ailesine para vermemeye başladım. Para kesilince eziyet dayanılmayacak boyutlara vardı.
Kendi aileme bir sure bu durumdan bahsetmeden idare etmeye calıştım, ama bebek olunca annem ben calışırken bebeğe bakmaya geldi ve evdeki sıkıntıyı farketti tabiki. Ondan sonra ipler daha da koptu, annem eşimle oturup sakince konuştu, bizim ailesine ve akrabalarına surekli para veremeyeceğimizi uygun bir dille anlattı ama eşim daha da saldırganlaştı. İşin icine tam babam da girmişti ki kayınbabam eşimi arayıp duğunde benim akrabalarımın taktığı altın para vs. ne varsa hepsini istediğini, bankada boşa duracaklarına kendisinin kullanması gerektiğini soyledi. Benim akrabalarımın taktıkları diyorum cunku kendi akrabalarının duğunde taktığı ne varsa kayınbabam daha duğun bitmeden el koyup goturdu; benim akrabalarımın taktıklarını da alacaktı ama kavga cıkacak gibi olunca vazgecti. Meğer sadece o an vazgecmiş, daha sonra el koymak uzere geri cekilmiş.
Şu an eşim bana aşırı derecede kotu ve saldırgan davranıyor. Her gun kavga cıkarıyor, sacma sapan ve yapılamayacak şeyler istiyor, yapmayınca da işi paraya vuruyor, ben senden daha az kazanıyorum diye boyle yapıyorsun, bana saygı duymuyorsun diyor. Bu durumu kayınbabama ben de babam da soyledik, ama zerre kadar umrunda olmadı, vah vah dedi gecti.
Sadece bana da değil; artık anneme ve babama da inanılmaz derecede saygısız davranıyor. Gercekten cığrından cıkmış durumda, neden boyle davranıyorsun dediğimde ustume gelme deyip yine kavga cıkarıyor. o kadar huzursuz durumdayız ki...
Surekli cocuk icin bana katlandığını soyleyip duruyor, ama cocukla da birkac saat ilgilendikten sonra bu cocuk da benim ustume kaldı deyip şikayet ediyor. Yani cocuğu falan da umursadığı yok, bana bağırıp cağırırken cocuk da cığlık kıyamet ağlıyor ama hic umrunda olmuyor. Kac defa evden gitmesini ve bir daha gelmemesini soyledim, boşanalım dedim, para istiyorsan para da veririm yeter ki bitsin bu evlilik eziyeti dedim, once kabul ediyor tamam ben de boşanmak istiyorum diyor, sonra ben işlemleri başlatalım deyince oralı olmuyor, dilekceye imza atmıyor, kıvırıyor, yine aynı yere donuyoruz. Gercekten ne yapacağımı bilmiyorum, daha fazla rezillik yaşamamak icin anlaşmalı boşanmak istiyorum, ama elimi kolumu bağlıyor. Nasıl bitecek bu iş bilmiyorum...