Guncelleme sayfa 12

Ben buraya kayınvalide problemimi anlatırken aslında daha buyuk bir sorunumuz varmış galiba.

Eşimle 1 yıl flort ettik sonrasında 1 yıl nişanlı kaldık ve 3 ay once evlendik. Toplamda 2 yıldır hayatımda. Oncesinde aynı liseden mezunuz ama benden kucuk kendisi. Aramızda 3 yaş var. Lisede alanlarımız da farklı olduğu icin herhangi bir iletişimimiz de olmadı. Sonrasında internetten iletişime gecmişti benimle. Oyle konuşmaya başlamıştık.

flort surecimizde benim sağlık sorunlarım oldu, araya kuslukler girdi, o askere gidip geldi derken birbirimizin cevresiyle tanışma durumumuz olmadı. Ailesiyle bile nişana yakın tanışmıştım. Nişandan bir sure sonra da karantina olunca yine cok fazla arkadaş cevrelerimizle bir araya gelemedik. Duğune arkadaşları geldiğinde fotoğraf cekilirken eşime espiri yapmışlardı aaa ilk defa goruyoruz bizimle seni neden tanıştırmadı falan diyip gulmuştuk. Duğun sonrası o akşam hep birlikte yemeğe gittik. Universiteden arkadaşları da gelmişti başka bir şehirden. Arkadaşlarının eşleri ve nişanlıları da vardı. Hepsi eşimle aynı yaştalar tabi. Bana da kaclısın diye sorduklarında yaşımı soyleyince biraz şaşırmışlardı. Hem gostermiyor olmama hem de eşimden buyuk olmama. Muhtemelen kendi aralarında bunun sohbetini ettiler eşleriyle de.

Şimdi o gruptan nişanlı olan bir ciftin nikahı var haftaya. Eşim de bana bahsetti ama ben ikimiz gideceğiz diye duşunduğum icin hic bunu konuşmadım. O da bir şey demedi. Napıcaz nikah var vaka sayıları da arttı falan diye konuşuyoruz sadece. Bir de maddi boyutunu konuştuk o kadar. Neden bilmiyorum ama sanırım yaş konusunu kompleks yaptığım icin aklıma geldi yazışmalarına bakmak istedim. Kesin samimi bir arkadaşıyla duğun hakkında yazışma olmuştur diye duşundum ve yanılmamışım. Arkadaşıyla konuşmuşlar. Arkadaşı eşinin hamile olduğunu ama yine de getireceğini soylemiş. Beni sormuş. Eşim de bilmem ki nasip falan demiş. Şimdi 25 tane erkek geliyor o tayfada hic evli yok bi de daha sabah başlarlar alkol almaya falan demiş. Arkadaşı da sacmalama herkesin masası ayrı ben Ayşe ’yi getiriyorum sen de eşini getir boşver falan demiş. Bu cocuk daha once de eşimin instagramda paylaştığı bir fotoğrafımıza “oğlum siz evli değil misiniz niye uzak duruyorsun elini omuzuna atsana” gibi bir şey yazmıştı. Yani duğunde yaş muhabbeti olunca muhtemelen kızlar eşlerine soylediler bu cocuk da bunu bildiği icin bu konuya dikkat etmiş bence. Ya da ben o kadar kompleks yaptım ki ne olsa buna yoruyorum.

Eşime mesajlardan haberim yokmuş gibi nikah konusunu actım. Eee nasıl yapıcaz ben de gelecek miyim diye sordum. Yuz ifadesi falan değişti. Cok kacamak bi şekilde gelmek istiyorsan gel tabi dedi. Ben zaten birlikte gideriz sanıyordum dedim. Eee başka kimlerin eşleri geliyor haberleştiniz mi dedim. Ayşe geliyor mu dedim. O buyuk ihtimalle gelmez dedi. He bu arada Ayşe hamileymiş dedi. Ben de neden gelmiyor ki dedim. İşte hamile ya virus muhabbeti falan o yuzden getirmeyecek galiba yazmış.
Oysaki arkadaşıyla yazışması şoyle:
Arkadaş: yengeyi getirecek misin?
Eşim: bilmem ki nasip
Arkadaş: x senin duğune nişanlısıyla gelmişti sen de getir
Eşim: şimdi herkes icer orda. Sen de Ayşe ’ye dikkat et hamileymiş virus var ne yapacaksın getirip.
Arkadaş: 1 saat durur kalkarız ordan da annesine bırakacağım zaten. Annesinde kalacak biraz. Sen de getir mutlaka yengeyi.
Bu arada oyle yalnız gideyim de takılayım mantığında biri değil cunku alkol kullanmıyor. Diğer yazıştığı arkadaşı da oyle. Ve sanki arkadaşına da getirme diyor ki, ben o neden eşini getirdi de sen beni goturmedin demeyeyim. Cunku kızla instagramda takipleşiyoruz. Paylaşım yaparsa goreceğim. Buna rağmen Ayşe gelmeyecek diye bana yalan soyledi cunku hazırlıksız yakalandı.

cok uzuldum ne yapsam bilemedim ve dayanamadım. Gidip karşısına gecip beni neden goturmek istemiyorsun diye sordum. O nerden cıktı falan dedi. Ben de yazışmayı okuduğumu soyledim. Bana da alkol muhabbetinden bahsetti ama hic mantıklı değil. Herkes kendi masasında oturacak arkadaşının da soylediği gibi. Sonra her şeyi duşunmeye başladım bu zamana kadar hicbir arkadaşıyla bir araya getirmeyişi. O zamanlar hic ozellikle yapıyor gibi gelmemişti ama ne bileyim. Bilmiyorum işte bugun boyle bir şey oldu ve cok uzgunum.

biraz takıntılı biriyim ve bazı şeyleri kolay aşamıyorum. Annem yaş farkını soylediğimde beni uyarmıştı. İlerdi sorun yaşarsın demişti. Daha şimdiden sorun yaşıyorum. 32 yaşındayım bu arada. Bana lutfen bir yol gosterir misiniz sizce ne yapmalıyım?

Guncelleme: herkes yaş farkından dolayı beni yanına yakıştırmadığını soylemişim gibi algılamış ya da ben o an uzuntuyle oyle mi ifade ettim bilmiyorum. Aslında ilk aklıma gelen o oldu sadece. Yani yaş farkından dolayıdır diye duşunmuyorum ama genel olarak yanına yakıştırmadığını duşunmeye başladım. Sebep yaş farkı olmayabilir ama sonuc olarak beni arkadaş ortamına sokmamaya gayret ediyor. Sadece o duğun ortamı değil yakın cevremizdeki arkadaşlarıyla da aynı şekilde.