GUNCEL: kızlar aile terapistimle haftalardır grusuyorum. Sonunda psikolog vasfımi kenara koyarak bi kadın olarak empati yaparak konuşuyorum. Hasta şuan o seni nasıl sindirmiş ve Nil sana hic saygı duymuyor ve neden kendine bunu yapmasına izin veriyorsun. Artık kendine olan saygını da kaybetmişsin ve bu en acı olanı dedi.
&##### Ailemin yanına geldim ve herşeyi anlatmak icin sizden de destek bekliyorum kızlar. Boşanmam yuvayı bozmak kolay değil kızlar. Nolur biraz destek verseniz gucu mu toplasam

Oturduk, konuştuk. (Dun akşam)Bağırmadan kavga etmeden. Artık yoruldugumu anlattım. Herşeyi.dinledi, o da anlattı.
Hergun eve gelince uzgun ağlayan biri gormek istemiyorum mutlu olmak istiyorum ama boşanacaksan. Dava acıcaz. Boşanma sonuclanana kadar evde kal. Gittiğinde babanın evine boşanmış git. Herkes duyduğunda bitmiş olsun. Benim evimin icinde ki kavgayı biri duymasın, duyarsa da bitmiş olması lazım dedi. Boşanmak bir saat bir haftalık iş dedi. Boşanınca ne olacak daha mutlu olucak misin gercekten dedi. Benim bike hayatima biri girse ne olacak asla daha iyi olmayacak, illa ki kavgalar olucak. Niye biz yuvamızı yıkalım. Gel yeniden kuralım. Değişelim. Yanlislarimi soyle bir daha yapmayayım. Duzelteyim onu. Gel yaralarımızı saralım.
Sen oğlundan ayrı durabilir misin dedi? Olurum dedim.
E bana niye bunu yapıyorsun?
Herşeyi bırakalım, gecmişi de, kendimi duzelteceğim okulu da bırakıcam. Sadece yuvamı kurtarıcam, sadece yuvamızı kurtaralım. Boyle konuşunca daha iyi anladım. Yalnislarimi anladım. Artık bırakalım 3.kisileri, yuvamıza kimseyi mudahale ettirmeyelim dedi. Oylece baktim dışarı. Boşanırız derken bile bembeyazdı yuzu donuktu, zar zor konuştu..
Tekli koltuklarda oturuyorduk tam onumdeydi. O sırada oglum sırtına cıktı. Kucağıma eğilince oyle yattı. Oğlum gitti ama o kalkmadı. Oylece yattı kucağımda. Bende sustum o da sustu. Elim de kucagimdaydi. Tuttu optu ben senin eline bile kkurban olurum dedi sessizce. Kalktık sonra.
Bosanmak veya boşanmamak icin duşunucem dedim. Zaten karantinadayım.. yarın sabah sınavım var. Biseyler hazırladık beraber kimse yine konuşmuyor. Yardım etti yedik. Sonra da mutfağı beraber temizledik. Alışveriş yapmıştı onları da yerleştirdik. Demek ki insan kavga etmeden de yardim edebiliyormus.. Sonra orda bana sarılmak istedi. Ne yapıyorsun bi dur dedim.. belki karıma son sarilisimdir barı bırakta doya doya sarılayım dedi.
8 yıl sonra ilk defa gozlerimin icine bakarak konuştu. Ilk defa bu kadar samimi konuştu.. boşanmak bir saat bir hafta belki ama yıkması en kolayı biz niye yikalim gel beraber kaldıralım dedi...
Birde ikimizde okul okuyoduk o da ekstra bi bolum okuyordu. Okulu da bırakıcam dedi. Tam cocuk oldu okullara başladık. Sen başka odada ben başka odada da ders calışıyoruz birbirimize hic vakit ayıramadik. Cocuuk uyudu biz kkitaplara gomulduk. Soyle bi evli ciftler gibi bir film izleyemiyoruz hep okul sınav iş temposu arasında kaybolduk.
.herşeyi birakicam ve sadece yuvami kurtarıcam dedi.. dunyada benim yuvamdan ailemden daha onemli ne var ki dedi..
Cok pismanim yaşattığım herşey icin pismanim ama seni mutlu etmek icin herşeyi yapicam.. destek olucam.. al arabada senin olsun.. nasıl mutlu olucaksan dedi...... oğlumuza bunları yaşatmaya hakkımız yok bi gunahı yok dedi..
Sabah işe giderken yine kimse konuşmadı. Sarıldı uzun uzun sacımı optu sonra gitti...
Şunu da eklemek sterim. Zaten boşanacak olsam da okulu bitirmeyi bekliyordum ama şimdi boyle bir konuşma olunca da bu donem bitene kadar konuşmayarak kızarak değil de acaba ıyi olur muyuz diye bakmam gerekiyor mu bunu merak ediyoru....
7.sayfa da sadem'e yazdığım cevap guncel.cunku herkes herşeyi kabullenip hic evden gitmediğini duşunmuş