Merhaba.
Telefonumdan yaziyorum şuan calistigim icin ozensiz olucak kusura bakmayın.
Eski bir sivil toplum calışanıyim. Şuanda da gonullu olarak bazı projelere katiliyorum. Size bunu ruhsal olarak ne kadar dertlenebiliegimi anlamanız icin belirtiyorum. Maaşım yetmediği icin farklı bı sektorde yine kendi mesleğimi yapmaya devam ettim. Fakat buraya geldiğimde maaşımın anlastigimiz fiyattan farklı yatmasindan ve yılın ortasında kişiye ozel zam yapmanin yasak olmasından dolayı yeniyilda bunu telafi ediceklerini soylemelerinden sonra ve işten ayrilmak isteyen bir calışana zam teklif ettiklerini oğrendiğimden itibaren buradan ayrılmak istedim.
Şirket paketini bana mail atmalarını istemiştim ama aticaz attık derken o mail gelmemişti.
Geldiğimde sartlari ağır bı iş sozleşmesi imzalamak zorunda kaldık ben yine bu sozleşmeyi ekip liderlerine doğru bulmadığımi belirttim ama formalite diyip herkese kabul ettirdiler. Daha sonra bu sozleşmeyi one surup ek iş yapan kidemlilere yasaya uymadıklarini soyleyip ya ek işlerinizi bırakırsınız ya da burayı diyerek tehdit ettiler. Tabii ki burayı biraktilar. Ki bu insanlar ozel tekliflerle buraya getirdikleri kişilerdi.

Burda herkes birbirinin akrabası/tanıdığıymis. Ben geldiğimden beri cok iyi vakit gecirdiğim tum calışma arkadaşlarım istifa etti yerlerine yeni mezunlar aldılar.İyi bir egitimim olmasına rağmen ne benim ne de diğer calışanların goruşlerini ciddiye almıyorlar. Gorunurde kibar ama bircok konuda hepimizi stajyer gibi hissettiren tutumlar yaşıyoruz. Patronun kardeşini ustabaşı yapmışlar mesela fabrikada. Muhendislerimizi kovmakla tehdit ediyor. Yeni doğum yapan calışanımızi ucretsiz izne ayirmislar ama internette yerine başka bir ilan acmışlar haberi olmadan. Başka bir elemanı da bu şekilde kovdular. Herkes kırgın ayrılıyor. Kimileri veda etmeden gittiği icin ikisini ben aradım ama ikisinin de muallakta bırakıldığını oğrendim. İkisi de bize toplantıda kesin olarak verilen bu bilgileri henuz belli değil geri donebiliriz diyerek reddetti ve sanırım istemeden ortalığı karistirdim.

Kısa calışma odeneği ne basvurdu firma. Fakat mesele şu ki full time calışacak olmamıza rağmen parti time gosterilicekmisiz.

Başından beri bu olaylara karşı hep yanlış bulduğumu ortamlarda dile getirdim. Şirket ilan acmadı ve bana falanca pozisyon icin tanıdığımin olup olmadığını sordular cevremi bildiklerinden. Elden cvsini verdiğim okul arkadaşım da nankorluk edip milleti kiskirttigimi iddia etti her konuda şirketi savundu ofis icinde. Millete yalakalik yaptı beni kotuledi. Olan oldu artik Muhtemelen bir sonraki kovulacak kişi benim. Sadece bu haksızlıklara tepkisiz kalabilmek nasıl mumkun bunu oğrenmek istiyorum. Her konuda kişisel olarak kendimi bı şekilde egitebildim ama bu konuda hicbir zaman degisemedim. Ortada fırtınalar koparken bunu dert edinmemelerini hala anlayamiyorum. Sigortası eksik yatan fazladan calıştırılan mobbinge uğrayan kişiler bunlar.

Aslında şuan sizin bana ne yardımınız olucagini da pek bilmiyorum ama sanırım yalnız hissetmek istemiyorum