Kimseye anlatamadığımı buraya yazmak istiyorum. İntihar duşunceleri geliyor artık bıktım hayatımdan. Herşey, 4 sene once bir sitede şunu okumamla başladı ve 1 saniye bile aklımdan cıkmıyor: "helale haram, harama helal demek kufurdur." Bu soz beni okadar cok korkuttu ki, anlatamam. Bunu okumadan once kufur nedir ,.. bilmezdim bile. MALESEF bununla beraber kufur ile alakalı vesveselerde başladı ama sonra vesveseyide aştı bu konu. (inanılmaz cok video izledim/yazılar okudum. Sadece turkce değil yabancı dildede okudum gordum baktım) herşeyi yapmama rağmen gittikce şiddetlendi. Bana gelen vesvese şekli şoyle oldu: herhangi birşey yaparaken (yemek yemek, konuşmak, yururken,.) birşey gorsem, aklıma acaba caizmi değilmi diye geliyor. Buraya kadar normal vesvese yok. Ama daha sonra: icimden o şeytanın fısıldaması: sen buna haram/helal dedin kufre girdin diyor. (Buraya kadarda normal, vesvese bu zaten) fakat okadar korkum varki kufure gireceğim diye, icimden: ben oyle bişrey demiyorum diyorum. Sonra birden; belkide doğruydu ben bunu diyerek inkarmı ettim, kufremi girdim diye sorguluyorum kendimi. Ve bunun uzerine YEMİN EDERİM o bahsi gecen HER KONUYU araştırıyorum hukmu nedir diye, ve yanlış dediysem surekli tovbe edip şehadeti getiriyorum. Ve bu 4 senedir boyle. Hayatım hergunum, anım boyle geciyor. Bi konu bitiyo, diğeri başlıyor. Artık ben yaşamaktan bıktım. Vesvese gelince nas felak okunur ya, artık okuyamaz hale geldim. Dua okuyamaz hale geldim. Besmele bile cekemiyorum. Allahın adını bile anamıyorum.

Bununlada bitmedi malesef derdim: mesela sosyal medyada herhangi bir ayet veya hadis goruyorum. Ardından işin icinden cıkamadığım 100 lerce soru geliyor, şoylemi demek boylemi demek. Yanlışmı anladım. Yanlış anladıysam dinden cıktımmı. Ki aklıma gelen sorularda, oyle internette hic sorulmamış sorular. Ve sanki bi bataklığa girmiş gibi hissediyorum kendimi. O sorular beni yedi bitirdi, ve bitmek bilmiyor. Hayatım zindana donuştu. Ve ben muslumanmıyım değilmiyim bilmiyorum.. duşunme bukadar basit diyecek olursan zaten isteyerek duşunmuyorum. Ayrıca duşunceyle kufre girilmez biliyorum, ama sorunum sadece duşunr değil, cok farklı bi boyut. Yani oyle bi soruki, yanlış inanırsan dinden cıkmış oluyosun zaten. Ve yanlışmı doğrumı duşunuyorum o konu hakkında o bilinmiyo.

Ben bunu aşmak istiyorum, artık kurtulmak ve tekrar eski hayatıma donmek istiyorum. Nereden nereye geldim. Hayatım nasıl değişecek :// Yani artık bi tek bu siteye yazmak kaldı. Elimden başka hicbirşey gelmiyor, ETRAFIMDAKİLERE ASLA BİRŞEY ANLATAMIYORUM(!). Cok uzun yazdım ve yazıda cok hatalarda olabilir bunun icin ozur dilerim.