Kızlar merhaba konum biraz uzun bir ic dokuş olacak okuyan hakkını helal etsin allah razı olsun.

Cok şukur bebeğimi kucağıma aldım. Yardım icin kendi annem yanımda. Oldum olası yapı olarak cok inat ve doninant bir karaktere sahip olduğu icin annemle anlaşmakta zorlanırım 1 haftamızın 3 gunu garanti kavga ile gecerdi şimdi de lohusa kafası ile aynı evdeyiz.

Bebeğim henuz 20 gunluk malum ona alışma surecim (sezeryan ile doğum yaptım) iyileşme surecim uykusuzluk eve kapanma derken ucundan kıyısında lohusa depresyonun parmak calıyorum. Tabii bunda en buyuk etken annem. Surekli eleştiriyor ,ama surekli. Kendi dediği kesinlikle doğru ben ne dersem diyeyim inatla aynı şeyleri soyluyor hali ile normalde kaldıracağım şeyleri bile şu anki ruh halimle kaldıramıyorum ve surekli kavga gurultu goz yaşı halindeyim. Size kısaca bi kac ornek vereyim ben mi haksızım kendi ruh halimden objektif davranamıyormuyum bi yok yordam gosterin lutfen.

Takmış kafaya gece lohusa dışarı cıkamaz dışarı dediği balkon bu arada. Yazlık bi bolgede oturuyoruz burda hala denize giriliyor hava sıcak ve otesi. bazen bebeğim uyuyunca bunalıyorum balkona cıkıp bi 10 dk oturuyorum zaten surekli aynı oda aynı evin icindeyim o 10 dk bana cennet gibi geliyor icim acılıyor her seferinde 50 tane laf soyluyor. Sakin sakin anlatıyorum yok olmuyor. Her seferinde sil baştan aynı laflar. Ve başladı mı susmak bilmiyor soylendikce hızını alamıyor devam ediyor. Anne tamam anne yeter anne karışma demekten anlamıyor delirtene kadar uğraşıyor.

Bugun altını alırken bebeğim bezi acıkken kaka yaptı malum sıvı formda olunca ben ayrı kakaya bulandım o ayrı. Seslendim geldi ebeveyn banyosunda hemen suyun altında belden aşşağısını yıkadık o arada yavrum korktu cığlık cığlığa ağlamaya başladı havlusu banyoda değildi yatak odasından hemen yumşacık bi havlu alıp alelacele sardım sussun diye vay efendim o yuz havlusuymuş millete mana bulurken ben herkesten pis olmuşum hic şarttan şurttan haberin yokmuş cocuğun havlusu yokmuymuş el havlusuna cocuk mu silinirmiş nasıl soyleniyor ama zaten cocuk ağlamaktan nefesi kesilmiş bi başladım bağırmaya yeter allah aşkına cocuğun kakasını silmedim temiz poposuna sardım el kadar bebek ne olur ondan cocuğun ağlamaktan nefesi kesildi bi de onun havlusunu mu arayayım dedim. Hala aynı şeyler ona elini siliyormuş yuz siliniyormuş. Ya hu tamam cocuğun zaten herşeyi ayrı ama o kadar ağlayınca taa cocuk odasına gidip havlusunu alamadım elimin altındaki havluyu alıverdim daha hırpalanmasın diye ama yok hala soyleniyor beni ağlatana kadar uğraşıyor. Yıkanır anne 60 dereceye atarım makinaya diyorum cocuğun boklu kıcını sildin yıkasan nolur diyor. Herşeyin duzenli olacak temiz olacaksın diyor. Sanki cocuğu planlı şekilde banyoya soktum da havlusunu unuttum. Anlayacağınız bitmiyor.

Cocuğu hıckırık tutar limon verelim der. Gece mızırdanır sutun yetmiyor mama verelim der.(ki kilo alımı iyi) Gazı olur zeytinyağı ile muskat karıştırıp verelim der. Ya anne bu bebek daha 20 gunluk bak ben onun annesiyim gerek yok 3 ay anne sutu yetiyor derim. Yok sanki başkasına diyorum sil baştan hep aynı muhabbetler. Ne zamanki ben isyan ediyorum susuyor. 1 gun sonra yine aynı.

Bi konuda konuşuruz fikrimi soylerim yok oyle değil boyle diye inat eder. Anne o cocuğun annesi benim aklım yetiyor cok şukur derim aman sende diyip kucumser. Cocuğum sarılık oldu 2 saate bir doktor uyuyorsa bile uyandır emzir dedi uyurken uyandıracak olurum uyusun uyusun diye diye beni darlar. Emzik verme daha cok kucuk yoruluyor derim beni uyutmak icin aldığında verir. Dun 2 dk evin altındaki markete indim cocuğa zeytinyağı muskat karıştırıp vermiş gazını alsın diye eve cıkınca kıyafetine bulaşmış ordan anladım. Hıckırırken Elinde limon suyu ile yakaladım anne yapma dedikce ben sizi boyle buyuttum size bişey olmadı diyor. Delirmeme ramak kaldı laf soyleyince de aman al cocuğuna bak ben giderim zaten diyip kusuyor. Uzak yoldan geldi Allah bin kere razı olsun ama bazen cağırmak la kotu mu yaptım diyorum cunku gercekten daralıyorum. Millette kaynana teroru var bende kendi annemin teroru ile başa cıkmaya calışıyorum. Onun haricinde herşeyime yardımcı yemeğime temizliğime eli kolu dert gormesin ama cenesi yetip artıyor bazen

Kızlar bi akıl verin valla lohusa depresyonu kapımda. Ağlamaktan sutum kesilecek az kaldı. Guzellikle değil nasıl anlatırsam anlatayım tek doğru onun doğrusu. Aklımı yitircem onu kırınca ben daha cok uzuluyorum bu sefer onun yaptığına mı ağlayayım onu uzdum diye vicdan azabına mı ağlayayım şaşırıyorum hepsi birbirine giriyor.