Merhabalar,
Derdimi icime atmaktan yoruldum artık, sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gectiğimiz yıl henuz nişanlıyken, nişanlım akşam kardeşine duğun davetiyemizi bırakmak icin cay saatinde evlerine uğrayacağımızı soyledi. Ben daha once gorumcemi sadece iki kez gormuştum. Nişanıma da farklı şehirde olduğu icin gelmemişti.
Akşam gittiğimizde cay ictik, cerez cips falan ikram etti , tabi ki hoş karşıladım son iki uc saat icinde haber verilmişti uğrayacağımız zaten. Uzerimde ilk kez gittiğim bir evde tanımadığım insanlarla olmanın cekingenliği vardı. Evde gorumcem, eşi ben ve nişanlım vardık sadece. Arada sohbete katılmaya calıştım. Oturduğum yerden hic kalkamadan misarifliğin bitmesini bekledim.
Aradan bir iki saat gectikten sonra gorumcem koltuğa oturup suratını astı , nişanlım sordu neyin var noldu diye, o da bilmiyorum ya falan diye geciştirdi. Ben de nişanlımı durtup hadi gidelim dedim. Rahatsız oluyor herhalde biz oturdukca diye duşundum. Cunku bunu hissettiriyordu malesef.
Sonradan oğrendim ki beni kayınvalideme şikayet etmiş bana hic yardım etmedi diye. Kayınvalidem de eşime anlatmış seninki hic yardım etmemiş diye.
Aradan bir ay gecti, duğun gunumuzde bir saniye bile yanımıza gelmedi, sadece pistte gordum bir iki kez oynadığını. Ne abisine ne bana selam hatır hic bir şey sormadı. Zaten samimiyet yoktu arada diye bunu da normal karşıladım ve kimseye bir şey demedim.
Ertesi gunlerde annem beni arayıp gorumcemin duğunde farklı şehirden gelen ailemize bi hoşgeldiniz bile demediğini oyle suratlarına baktığını cok yadirgadigini soyledi. Belki yapısı oyle soğuktur dedim anneme. Annem de farklı kimseyle ilgili olumsuz yorum yapmamıştı. Konuyu kapattım.
İlerleyen aylarda eşime evimizi ziyarete gelmek istediğini belirten mesaj atmış gorumcem. O sırada maddi durumumuz pek iyi değildi eve bir zigon sehpa bile alamamıştık cok cekindim cay ikram etsem nereye koyacak insanlar . Bu hafta sonu zigon alalım da haftaya cağıralım hemen dedim eşime. Oyle de yaptık, şehir dışındayız diyerek gelmediler. Bir kez daha cağırdık ilerleyen zamanda, musait olmadıkları icin gelmediler. Ben de tekrar cağırmadım. Sonra korona cıktı zaten.
Gectiğimiz hafta eşimin erkek kardeşinin duğunu oldu. Eşim gidip kardeşleri ile merhabalaştı ben de selam verdim. Fakat sonrasında tum duğun boyunca gorumcem ve kocası eşimin suratına bakmadılar. Eşim konuşmaya istekliydi farkındaydım ama yok saydılar onu. Benimle konuşmak zorunda değiller zaten beklentim yoktu ama abisine nasıl aradan bu kadar zaman gectikten sonra gorup de boyle tavır takınır cok uzuldum.
Sanırım eltimi de dolduruşa getirmişler onunla hicbir olay yaşamadım ama o da tavırlıydı bana ve eşime.
Dun eşim bana dedi ki belki senin yuzunden boyle yapıyorlar bana karşı.
Allah aşkına, ben bu insanları kac kere gordum de ne kotuluk ettim sizler yorum yapar mısınız? İlk defa evinize gelen gelin bile olsa cekinmiş olamaz mı? Belki sonraki gidişlerde ondan cok ev işi yapacaktım.
30 senelik gorumce annem bile gelinlere cay ikramında boyle yapmaz kendisi koyar cayı. Sofra değil ki bu iki parca bardak ve kase yani. Benim evime de ablam arkadaşım vb geldiğinde hic yardım beklemem kendim yaparım işimi.
Eşime de cok darıldım. Belli ki kardeşleriyle yakın olmak icin beni satmaya hazır.