Kızlar merhaba

Bende icimi dokeyim bu gun. Gecen gun vatsaptan evladımın fotosunu paylaştım. Bunun uzerine yengemde paylaştı. (Ben paylaşmadan once asla kendi cocuğunun yuzunu paylasmamisti). Neyse akşam babam aradı beni. Hal hatır sorduk derken arkadan annemin sesini duydum. (Yengemle telden konuşuyorlar). Babama annemin ne dediğini sordum. Babamda annemin yengeme "cocuğun fotosunu kaldır. Nazar değer" dediğini soyledi. Yengemle bunun uzerine "sen asıl lankal yı ara. O hep bebeğin fotosunu koyuyor internete" demiş. Annemde "senin bebeğin sarışın onun bebeği esmer. Senin bebek goze gelir" demiş. Ben bunu duyunca sinir oldum hemen babama tavrimi gosterdim. Nedir bu sarışın merakları diye. Cok uzuldum boğazım doldu. Ama eşim vardı diye ses etmedim. Yoksa eşim yanlış anlaya bilirdi. Tavır alırdı.

Bunun dışında yeğenime benim oğlumun arasında sadece 5 gun var. Aynı anda hamile kaldık ve doğurduk. Annem surekli yeğenimin zayıf olduğunu soyluyor ki asla değil yaşıtlarına gore hem kilolu hemde uzun boylu. Benim oğlumun normal olduğunu soyluyorlar. Halbuki yeğenim oglumdan 1-2 kilo fazla. Zayıf değiller diyorum yok anlamıyorlar. Yengem de keza oyle. Benim oğlum yemiyor, yediğini kusuyor, uyumuyor vs vs vs surekli soylenir durur. Gercekten artık yıldımm....

Annem abimin cocuklarını coooookkkkk ayırıyor diğer torunlarından. Niye boyle yapıyor anlamıyorum. Erkek evlat takıntısı var dicem oda değil. Cunku diğer abimin evlatlarına bile boyle değil. Artık uzuluyorum yani. Birkac kere tavrımı belli ettim bu sefer de annemi kırdım mi diye korkuyorum. Yengem de surekli cocukla alakalı mesajlar atıyor. Yok bu gun ciş yapmadı, yok bu gun kustu... Bir kac kere abarttigini soyledim hemen alındı. Zaten cocukları ve kendi her gun hasta ona gore..

Ne yapmalıyım artık bu sohbetlerden bıktım. Bu sohbetlere girmek istemiyorum. Onları kırmakta istemiyorum. İkisi de aşırı alıngan ne desem yanlış anlarlar. Biri yengem biri annem.