Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi oğretmeniyim bir okulda şimdiden soyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Ozel eğitimli olan oğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 gorme olmak uzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hicbir sekilde istemedim ama mudur yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli cocuğunu okula getirdi. Cocuk bir iki gun annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey oğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Turk dili etkinliği muzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde onune pastel boya koyup diğer oğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim cocuğundan dolayı hassastır sesimi cıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana surekli sizden cok memnunuz iyi ki Siz bizim oğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı icin cocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma oğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi cocuğuna vurduğu icin bu cocuğu. Annesi gelmiş benim cocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin cocuğum ozel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir cocuk okula gelmesin benim cocuğum okula gelecek onemli olan benim cocuğum gibi sacma sapan cirkin bir usluba burundu. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yukselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf cocuğa uzuluyorum yoksa anne hic umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce