Normalde bu tarz konuları pek acmam ama sizlere başıma gelen bir hayli garip bir olayı anlatacağım ve onerilerinizi alacağım. Oncelikle olaydan bir bahsedeyim:

Dun gece saat 3 sularında telefonumdan kablosuz kulaklık takılı olarak dizi izliyordum. Diziyi de altyazılı olarak izlemek istemediğim icin yabancı bir adres buldum ve VPN'yi (+18 bir icerik değildi, meraklanmayın) acıp izledim. Tam dizinin sonlarındayken telefonumdan bir muzik sesi gelemeye başladı. Ben de reklam engelleyici kullandığım icin herhalde reklam falan sandım daha sonra o sayfan cıktım, uygulamayı kapattım ve ana ekrana dondum. Dondum donmesine ama bu sefer kulaklıkta inanılmaz derecede garip bir ses gelmeye başladı, hani boyle filmlerde bir anten sesi olur ya, aynı oyleydi.

Tabii olay bununla da kalmadı. Bu sefer de hayatımda hic dinlemediğim şekilde telefonumdan bir rock muzik calmaya ba)şladı ve ben de hala daha polyanacılık yaparak herhalde kulaklık başka bir yerden sinyal falan alıyor sandım ve cıkardım. Cıkardım cıkarmasına ama muzik sesi hala calmaya devam etti. Sonra dikkatlice sesi dinledim ve inanır mısınız muziğin arkasından cok net bir klavye sesi geliyor. Bu oyle bir durumdur ki telefonumun ekranını kapadığım halde o muzik sesi bir turlu kesilmedi. Bu esnada da ne Spotify ne de herhangi başka bir uygulama arka planda acık değildi. Sonrasında hemen telefonumu guvenli moda aldım anca oyle o muzik sesi gitti.

Keşke bununla kalaydı ama yine kalmadı. Sabah da kalktığımda arkadaşıma olayı mesaj atayım dedim. Sonradan fark ettim ki telefonum sessizde olmamasına rağmen WhatsApp'ın o mesaj atma sesi boyle son derece kısık ( tum ses ayarları yuksekte olmasına rağmen) ve garip geliyordu.

Daha sonra da telefonumu hem kendi taramasıyla hem de Avast ile tarattım ama hicbir risk bulunamadı. Son olarak da Samsung'u arayıp durumu anlattım ve ne alaka ise klavyenin verisi sildirdi, uzaktan erişim icin arayacaklarını soylediler.

Durum bundan ibaret arkadaşlar. Şahsen Android karşı olan butun guvenim yerle bir oldu. Aklıma gelen iki secenek var ya telefonumun dinleniyor ya da bir virus bulaştı. Fikir ve onerilerinizi bekliyorum.

Bu da video. Gelen muzik ve klavye sesi cok net anlaşılıyor.

screen_recording_20210424-025839_one uı home screen_recording_20210424-025839_one uı home
eksiup.com